Annons

Annons

Annons

Värnamo

Annie Lööf debuterar med självbiografi: ”Nu känner jag mig redo att berätta”

I sexton år har hon varit politiker i händelsernas centrum. Nu påbörjar Annie Lööf sin självbiografi som släpps i höst.

– Nu känner jag mig redo att berätta om det som legat bakom rubrikerna, under ytan, säger Annie Lööf i ett pressmeddelande.

Text

Bild: Pressfoto

Annons

Annie Lööf har under många år varit en färgstark och inflytelserik politiker som gång på gång på hamnat mitt i händelsernas centrum. I över ett decennium har hon varit en nyckelspelare i den svenska politiken och bemötts av både hyllningar och respekt såväl som hot, hat och mordplaner.

I ett pressmeddelande skriver Bokförlaget Forum att Annie Lööf, tillsammans med Caroline Bankler, har påbörjat ett självbiografiskt verk som kommer att släppas den 18 september.

Annons

– Jag har varit politiker i sexton år, hela mitt vuxna liv. Mycket har hänt och det har varit en omvälvande tid, både i Sverige, världen och för mig personligen. Nu känner jag mig redo att berätta om det som legat bakom rubrikerna, under ytan, säger Annie Lööf i pressmeddelandet.

Som 23-åring valdes hon in i riksdagen för att som 28-åring ta över som partiledare och tog därmed plats i alliansregeringen och den innersta kretsen. Hon blev Sveriges yngsta departementschef och näringsminister.

Annons

I samband med sin avgång vill Annie Lööf nu berätta sin historia och ta med läsaren bakom kulisserna i en tid då förändring är i fokus, både i Sverige, i världen och på ett personligt plan. I boken berättar hon personligt om hur det känns att stå kvar när andra lämnar, att kämpa i motvind och att stå ut när det rämnar på insidan.

– Förhoppningsvis kan jag inspirera och få andra att känna kraften att gå den där extra milen för det man tror på, säger Annie Lööf.

Caroline Bankler, som också skriver boken, har varit medförfattare till flera böcker som till exempel till Björn Natthiko Lindeblads succébok ”Jag kan ha fel” (2020).

– När Annie Lööf väljer att skriva om sitt eget liv får vi inte bara hennes egna ord om att vara heltidspolitiker utan också en berättelse om personen bakom. Boken ger oss även en bild av vår samtid. Annie Lööf är en stor inspirationskälla för många och vi ser med stolthet fram emot utgivningen i höst, säger Cecilia Viklund, förläggare på Bokförlaget Forum.

LÄS MER: Elva år i politikens stormöga — nu gör partiledaren Annie Lööf sorti: ”Jag längtar efter ett lite mindre spännande liv”

Annons

LÄS MER: Annie från Maramö tog plats i maktens (C)entrum – förnyade C, pressade S och avvisade SD

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan