Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Oförändrad kalender efter Masarnas uttåg: ”Ska inte krångla till det”

Det blir inget nytt schema efter att Masarna lämnat Bauhausligan. Det meddelar ESS under fredagen.

Text

Åtta lag blev sju när det stod klart att Masarna inte kommer till start på grund av sina ekonomiska problem. Frågan var då om det skulle bli ett nytt schema för Bauhausligan eller inte. Under fredagen kom svaret, det blir inga förändringar utöver att Masarnas matcher stryks. Därmed står ett lag över varje omgång.

ESS ordförande Mikael Holmstrand kommenterar det i ett pressmeddelande.

Annons

”Nu är det inte på pappret det avgörs, men tittar man på klubbarnas trupper så finns alla förutsättningar för en oerhört jämn och spännande grundserie vilket borgar för hög kvalitet och stor dramatik genom säsongen. Då ska vi inte hitta på något som förändrar sportsligt eller praktiskt för att försöka kompensera för ett lag mindre i serien”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand.

Annons

”Att genomföra säsongen utan att krångla till det med andra alternativ och att komma med sju potentiellt jämna lag är betydligt mer intressant för publiken än om vi skulle haft ett åttonde lag som inte riktigt varit rustat för nivån i ligan. Det finns goda förutsättningar för spännande streckfighter både runt slutspelsplatserna och för vilka lag som ska gå direkt till semifinal”, avslutar Holmstrand.

För Lejonens del innebär det att man får bara får en match i juni. Tanken var att Gislavedslaget skulle möt Masarna två gånger den månaden.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan