Annons

Annons

Annons

Värnamo

Novas golfsving fick 20 000 likes – nu blir den reklamfilm

Det komiska videoklippet på Instagram blev så uppskattat att en stor matkedja hörde av sig och ville använda det i sin nya reklam.

– Det var ju lite typiskt att jag lyckades fånga just de där sju sekunderna, säger mamma Nejra Brandić.

Text

Nova Johansson, 3 och mamma Nejra Brandić i vardagsrummet där videoklippet utspelar sig.

Bild: Albin Henriksson

Annons

Treåriga Nova Johansson från Värnamo blir lite blyg när VN:s reporter kommer på besök. Kanske är det lika bra att vänja sig vid uppmärksamheten – hon är nämligen huvudrollsinnehavare i Coops nya reklamfilm.

Allt började en fredagskväll i somras när pappan, tillika golffantasten Pontus Johansson skulle ge sin dotter en golflektion i vardagsrummet.

– Det är min sambos stora hobby, han spelar väldigt mycket. Helst av allt skulle han nog vilja att Nova började spela. De har väldigt kul ihop, säger mamma Nejra.

Tur var det att järnsjuan var gjord i plast, för svingen som Nova fick på träffade pappa Pontus rakt i ansiktet. Sekvensen, som ser väldigt komisk ut, lyckades Nejra få med på film.

– Det var ju lite typiskt att jag lyckades fånga just de där sju sekunderna på video. Man kan tro att det är tillgjort på något sätt, men det bara hände. En kompis till mig sa: Det är sånt man bara ser på film! Jag tyckte det såg kul ut och testade att skicka in det till "Sveriges roligaste barn" – det blev en jättegrej!

Annons

Annons

Det populära Instagramkontot "Sveriges roligaste barn" samlar in och delar mängder av humoristiska videoklipp från föräldrar som visar upp sina barns busiga upptåg.

– Det var helt sjukt egentligen, nu är klippet uppe i över 20 000 likes. Jag vet att det cirkulerar på Tiktok också, det sprider sig fort, säger Nejra.

Inbäddat innehåll

Nästa överraskning kom några månader senare när ett produktionsbolag hörde av sig.

– Först undrade jag om det var någon som skojade, att det var en bluff. Sen fick vi prata med producenten som berättade att de ville betala för att få använda videon i en Coopreklam, det var en rätt bra summa för sju sekunder, säger Nejra och fortsätter:

– Jag förstod inte riktigt hur Coop skulle använda den, men sen fick jag se hur de hade klippt ihop det.

I reklamen, som är en kampanj för Coop extra, får tittaren se när Nova träffar pappa Pontus med golfklubban samtidigt som en berättarröst utbrister:

”Inte schysst! Vad som däremot är schysst är priserna du hittar på Extra.”

Nova själv tycker om att titta på videoklippet. Men ännu hellre tittar hon på idolen Lotta på Bråkmakargatan.

Annons

Mamma Nejra berättar:

– Hon är lugn och reserverad men väldigt envis. Hon härmar Lotta, stampar i golvet och säger: Dumma mamma, jag kan visst!

Lotta på Bråkmakargatan är Novas favorit.

Bild: Albin Henriksson

När Nova ska visa upp golfklubban är det nära att även mamma får sig en smäll.

Bild: Albin Henriksson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan