Annons

Annons

Annons

VN:s helgtips

VN:s helgtips: E-sport • Semmelfika • Fotbollsturnering

Söker du efter något att hitta på med familjen eller något att göra själv? Här följer en lista på förslag av olika evenemang och händelser i Finnveden som inträffar under helgen – kommun för kommun.

Text

Bild: Katarina Hanslep, Robbin Norgren, Stefan Ed

Annons

Värnamo kommun

Trollkarlen Fredrik

På stadsbiblioteket vankas det magiföreställning med trollkarlen Fredrik Karlsson den 17 februari. En upplevelse för barn över 5 år. Spelas klockan 10.00 i stadsbiblioteket i Värnamo.

Bioklubb

På stadsbiblioteket anordnas bioklubben under fredagen 17 februari, klockan 16.00. För dig från 11 år. Popcorn finns på plats. Entrén är fri, men plats måste bokas på bibliotek.varnamo.se.

E-sportsfestival i Gummifabriken

Under lördagen och söndagen 18-19 februari arrangeras en e-sportsfestival på Gummifabriken i Värnamo. Här kan du spela spel och träffa andra som är intresserade. Du kan även vara med i tävlingar och turneringar, eller träffa utställarna. Lördag 10.00-23.00 och söndag 10.00-18.00 på Valsverket i Gummifabriken.

Annons

Sportlov i simhallen

Annons

Utöver de vanliga aktiviteter som går att ta del av i Värnamo simhall kan du även ta del av hinderbana i vatten och gruppträningar både i vatten och på land. Simhallen är öppen för allmänheten vardagarna under sportlovet mellan klockan 06.00 till klockan 19.00. Under helgen är öppetiderna klockan 12.00 till 16.00.

Be Bop a Luba

10-årsjubileum med Peter Jezewski. En topprecenserad show inspirerad av musik från 50-och 60-talets Elvis, Paul Anka, Petula Clark med flera. Tidsenliga frisyrer, kläder och smink är menade att locka fram nostalgin i publiken.

Speltiden är cirka 3 timmar och 20 minuter. Spelas på Gummifabriken lördagen 18 februari klockan 19.00.

LÄS MER: VN:s superguide: Här är ditt nöjesår 2023 i Finnveden

Kaffeservering till förmån för Ukraina

Svensbygds intresseförening bjuder in till semmelfika söndagen den 19 februari i Svensbygds missionshus. Intäkterna från serveringen går oavkortat till hjälp för Ukraina. Håller på mellan klockan 13.00 och 17.00.

Bild: Arkivbild, Pressfoto, Stefan Westerlund

Vaggeryds kommun

Fotbollsturnering

På Skillingaryds arena anordnas den årliga fotbollsturnering för dig som går i årskurs fyra till nio. Anordnas fredagen 17 februari mellan klockan 09.00 till 15.00.

Annons

Bio: En dag kommer allt det här bli ditt

På Folkets hus i Vaggeryd visas den omtalade filmen ”En dag kommer allt det här bli ditt”. I rollerna: Karin Franz Körlof, Peter Haber, Suzanne Reuter, Liv Mjönes och Filip Berg med flera. Speltiden är 105 minuter.

Annons

Biljett köps i kassan som öppnar en timme innan föreställningen börjar. Godis, popcorn och dricka finns att köpa på plats. Spelas söndagen 19 februari klockan 18.00.

LÄS MER: VN:s superguide: Här är ditt nöjesår 2023 i Finnveden

Bild: Privat, TT

Gnosjö kommun och Gislaveds kommun

Bio: The Son

På Hammargårdens biograf visas filmen The Son under söndagen 19 februari. Speltiden är 123 minuter och rekommenderad ålder är 15 år eller äldre. I cafét finns popcorn, godis och dricka att köpa. Ingen förbokning, utan biljett köpes på plats.

► Snögubbejakt

I samband med sportlovet har personalen på Gislaveds bibliotek gömt ett antal snögubbar inne bland böckerna och bokhyllorna. Hur många kan du hitta? Besök biblioteket mellan klockan 08.00 till 16.00 senast fredagen 17 februari.

► Prova på handboll med ASK

Under fredagen 17 februari får du med ett brinnande intresse för handboll – eller du som bara vill prova på något nytt – chansen att få prova att spela det i Anderstors sporthall. Provträningen pågår mellan klockan 10.00 till 12.00 för alla barn och unga.

Annons

► Mekaniska orkestern

Fredagen 17 februari kommer Micaela Gustafsson och hennes lilla mekaniska orkester till Glashuset i Gislaved för att bjuda på föreställning. Det bjuds på Charlestondans, stepp och svängig musik för båda barn och vuxna. Uppträdandet börjar vid klockan 15.00 och är rekommenderad för barn som är fyra år eller äldre.

Annons

LÄS MER: VN:s superguide: Här är ditt nöjesår 2023 i Finnveden

Har du tips på fler kommande evenemang? Välkommen att höra av dig till oss på redaktionen på vår mail: red@vn.se! Skicka gärna en bild och en kort beskrivning.

Bild: Katarina Hanslep, Robbin Norgren, Stefan Ed

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan