Annons

Annons

Annons

Tung onsdagskväll för idrotten i Västbo - blytungt för ASK och nytt GSK-nederlag

Anderstorps SK förlorade den så viktiga matchen i handbollens söderetta. HK Ankaret vann i Anderstorps sporthall med 29-28.

Ett stenkast bort, i Gislerinken, åkte GSK Hockey på sin 14:e förlust på 16 matcher då Sölvesborg kunde lämna Gislaved med en övertidsseger. Det blev alltså en tung onsdagskväll för två av de främsta idrottslagen i Västbo.

Till vänster: Vilhelm Ernst, som blev ASK:s främsta målskytt mot Ankaret. Till höger deppar GSK:s Sakarias Andersson och Ilya Zheltakov efter en ny förlust.

Bild: Christian Ahlin och Bildbyrån

Annons

ASK kämpar mot flera lag om att vinna division 1 södra och lägga beslag på en plats till kommande säsongs allsvenska. Men resan mot en serieseger fick sig en ordentlig törn på onsdagskvällen då Ankaret vann i Anderstorp med 29-28. ASK hade ledningen i halvtid med 14-12, men HK Ankaret vände på steken och kunde åka hem till Skåne med full pott. Det är stenhårt i toppen av den södra ettan. ASK ligger för tillfället på en femte plats och det kommer nog krävas att laget tar en hel del poäng på de sista fem matcherna om det ska bli serieseger.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan