Annons

Annons

Annons

Värnamo

21-årige Hugo prisas för sina musikaliska insatser som trummis

Jazzklubbens stipendiat, 21-årige trummisen Hugo Lundqvist från Bor, tilldelas nu ett pris av en av Sveriges främsta jazzmusiker.

Text

21 årige Hugo Lundqvist från Bor tilldelas nu Jönköpings Jazzklubbs ungdomsstipendium.

Annons

Nu på torsdag uppträder trumpetaren, sångaren och orkesterledaren Peter Asplund, med trio på Kulturhuset Spira i Jönköping. Pianisten Lars Jansson är också med bland huvudakterna. Kvällen inleds med Hugo Lundqvist trio som förband. Här kommer Hugo Lundqvist få motta Jönköpings Jazzklubbs ungdomsstipendium, som utdelas av Peter Asplund.

Hugo Lundqvist är 21 år och kommer från Bor. Han inledde sin musikkarriär i samhällets Missionskyrka, för att sedan plugga vidare på Kulturskolan i Värnamo och Södra Vätterbygdens folkhögskola. Han planerar, enligt ett pressmeddelande från Jönköpings Jazzklubb, att studera vidare på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs universitet.

Annons

Annons

Peter Asplund som är trumpetare, sångare och orkesterledare, anses vara en av Sveriges främsta jazzmusiker.

Bild: Elias Zazi

Juryns motivering att ge Hugo ungdomsstipendiet grundar sig i att ”han visar prov på stor skicklighet vid sitt trumset, där han också visar lyhördhet och känsla för samspel med övriga musiker.”

– Det är ju stort att bara få spela förband till så stora namn som Peter Asplund och Lars Johansson. Den första jazzkonserten jag gick på var faktiskt med Peter Asplund på Nefertiti i Göteborg. Att nu få stipendiet ur hans hand känns extra bra, säger Hugo Lundqvist i pressmeddelandet.

Jönköpings Jazzklubbs ungdomsstipendium är på 15 000 kronor och instiftades 2018 av jazzälskaren Brivio Thörner. Jazzklubben vill därför uppmuntra unga musiker med anknytning till länet att föra vidare jazzmusiken. Enskilda musiker eller grupper med anknytning till länet och är yngre än 25 år har till den 30 september på sig i år att ansöka om stipendiet.

Konserten för årets prisutdelning hålls nu på torsdag, den 16 februari vid klockan 18.30 på Caféscenen på Spira.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan