Annons

Annons

Annons

Gnosjö landsbygd sydost

Lösning kan vara nära för Välornas camping: ”Finns intressenter”

Både kommunen och Caravan Club hyser förhoppningar om att det ska finnas en ny arrendator på plats snart, så att Välornas camping kan vara öppen i sommar. Enligt Angela Schandersson finns det personer som är intresserade av att ta över campingen.

– Jag hoppas och tror att vi kommer att vi kommer att kunna presentera någonting inom en snar framtid.

Text

Förhoppningen är att Välornas camping ska kunna öppna med en ny arrendator inför sommaren.

Bild: Joakim Carlsson

Annons

Som tidningen tidigare har skrivit kontaktades Gnosjö kommun, i november förra året, av Caravan Club, som ville dra sig ur det nuvarande arrendekontraktet för Välornas camping, som föreningen har arrenderat sedan mitten av 1990-talet.

Caravan Club ville avsluta arrendet i slutet på mars 2023, framför allt eftersom föreningen inte längre har tillräckligt många som kan ställa upp ideellt. Det kräver dock en uppgörelse.

Caravan Club kommer inte att hålla öppet campingen efter vintersäsongen, men förhoppningen är att en ny arrendator ska finnas på plats tills dess.

Bild: Joakim Carlsson

Annons

Nu står det dock klart att man inte har lyckats nå en överenskommelse, trots ett flertal möten mellan kommunen och Caravan Club, meddelar båda parter.

Annons

– Vi har inte nått någon lösning som funkar, så Caravan Club har ansvaret för att hitta en ny arrendator, men om vi hittar någon så kommer vi att tipsa om det också, säger Jan Sandberg, teknik- och fritidschef på Gnosjö kommun.

Jan Sandberg, teknik- och fritidschef, beskriver Välornas camping som en pärla.

Bild: Joakim Carlsson

Vad händer om de inte hittar någon ny arrendator?

– Teoretiskt sett så skulle det kunna stänga campingen, men det är absolut inte kommunens eller Caravan Clubs ambition. Och vi har ju någon månad på oss innan det ska in husvagnar där.

Teknikchefen låter hoppfull:

– Jag ser positivt på det. Campingen har goda förutsättningar att leva. Vi är väldigt angelägna om det här funkar, för det är en pärla.

Välornas camping, strax utanför Gnosjö, är öppen året runt.

Bild: Joakim Carlsson

Angela Schandersson, ordförande i Smålandssektionen av Caravan Club of Sweden, meddelar också att man arbetar med att hitta en lösning, genom att hitta en ny arrendator. Samtidigt säger hon:

– Vi har ett arrende som sträcker sig två år till och vi kommer att ta ansvar för den tiden ut.

Det är alltså Gnosjö kommun som äger själva marken, vilket gör kommunen till jordägare, medan Caravan Club, som arrendator, äger byggnader och infrastruktur, som vatten och avlopp. Nu tar föreningen hjälp av en mäklare:

Annons

Annons

– Vi har värderat campingen och jobbar tillsammans med en mäklare just nu på att försöka hitta en arrendator.

”Jag har jättegoda förhoppningar om att vi ska lösa detta”, säger Angela Schandersson på Caravan Club.

Bild: Anders Winlöf

Hon meddelar också att det finns intressenter:

– Det finns intressenter. Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi ska hitta en lösning för alla parter på allra allra bästa sätt. Jag hoppas och tror att vi kommer att vi kommer att kunna presentera någonting inom en snar framtid, inom de närmaste veckorna.

Även om Caravan Club inte kommer att driva Välornas camping efter vintersäsongen, så är alltså förhoppningen att en ny arrendator ska driva den vidare i sommar.

– Vår vintersäsong sträcker sig till 30 mars. Våra medlemmar och säsongare har fått besked om det redan i oktober, att vi inte kommer att ha öppet efter vintersäsongens slut. Vår målsättning är att hitta en lösning redan till starten, men om det blir till 1 april eller 1 maj, det får tiden utvisa. Kanske kommer det att glappa på fjorton dagar, för det är ju ändå ett övertagande. Sedan om det glappet kan lösas genom att säsongarna står kvar, men inte får vistas i sin vagn, där är vi inte än, säger hon, men betonar:

– Jag har jättegoda förhoppningar om att vi ska lösa detta.

Välornas camping strax utanför Gnosjö, vid sjön Hären.

Bild: Joakim Carlsson

”Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi ska hitta en lösning för alla parter på allra allra bästa sätt”, säger Angela Schandersson på Caravan Club.

Bild: Joakim Carlsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan