Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om Lejonen

Seriekonkurrenten lämnar ligan: ”Blir ett långt uppehåll”

Under måndagen kom tråkiga nyheter för den svenska speedwayligan. Masarna från Avesta kommer inte till start, det blir därmed bara sju lag i ligan.

Text

Mikael Holmstrand beklagar att Masarna nu inte kommer till start.

Bild: Bildbyrån

Annons

Det har stormat kring Masarna under vintern, klubben har dragits med förarskulder och det har därmed varit tveksamt om de skulle komma till start. Under måndagen kom det definitiva beslutet. Masarna kör inte i Bauhausligan 2023.

Mikael Holmstrand är inte bara en av två lagledare i Lejonen. Han är även ordförande i klubbarnas samarbetsorganisation ESS. Att Masarna inte kommer till start tycker han är är tråkigt.

Annons

Annons

– Det var inte helt oväntat, men det är fortfarande lika beklagligt. Nu är det andra klubben på ett år som har samma problem. Både Vetlanda och Masarna har haft problem i flera år. Nu sitter vi här med sju lag i Bauhausligan och det är inte alls bra, säger Mikael Holmstrand.

Hur påverkar det här Lejonen?

– Det innebär ju för alla klubbar att det blir två matcher mindre, en hemmamatch och en bortamatch i grundserien. Jag tror att publiken har en stor förståelse för det, ett svagt Masarna hade sannolikt inte lockat så mycket publik. Vi vill köra så många matcher som möjligt inför våra fans och sponsorer, på så vis är det synd.

– Det stora blir att Lejonen får ett långt uppehåll i juni. Vi kör bara en match i juni, borta mot Smederna. Det kommer bli en haltande serie igen, som det var 2021.

Mikael är tydlig med att Gislavedsborna trots en match färre i Bauhausligan kommer ha många chanser att få se bra speedway i Gislaved.

– Vi har ju Bauhausligalaget, det allsvenska laget och GP-challenge. Vi känner att vi kommer bjuda på mycket speedway i Gislaved, avslutar Mikael Holmstrand.

Som det ser ut just nu kommer Masarnas matcher att strykas i schemat, isåfall blir det inga andra förändringar. Ett lag kommer då stå över varje omgång. Det pratas även om att ändra hur många lag som går till slutspel. Som det är just nu skulle sex av sju lag gå till slutspel, det kan komma att ändras i och med att Masarna lämnar.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan