Annons

Annons

Annons

#insideifkvärnamo

IFK Värnamos förre målvakt om det nya livet i Norrbotten: ”Både jag och Piteå IF siktar uppåt”

IFK Värnamos förre målvakt Filip Eriksson har lämnat tryggheten och hemstaden Värnamo för att spela fotboll i Piteå IF i den svenska tredjedivisionen - över 100 mil från Småland. Värnamokillen är taggad på uppgiften, har ett bra avtal som gör att han kan fokusera enbart på fotbollen, och förhoppningen är att det ska bli en bra säsong i den norra fotbollsettan.

– Jag behöver få spela mycket, och det är inte omöjligt att vi kommer att göra en liknande resa som IFK Värnamo gjorde, säger Filip Eriksson till Värnamo Nyheter.

Text

LF Arena kommer att vara Filip Erikssons hemmaplan under säsongen. Första hemmamatchen är på långfredagen, den 7 april, då IFK Stocksund kommer till Piteå.

Bild: Bildbyrån och Henrik Hultqvist

Annons

Tidningen når Filip Eriksson via telefon. 24-åringen från Värnamo har varit på plats i Piteå i snart en månad. Piteå har genom åren varit ganska känt för sin ishockey och spelare som Mikael Renberg och Tomas Holmström kommer från staden. Piteås ishockeylag ligger i skrivande stund på en andra plats i den norra Allettan, som är tredjedivisionen. Fotbollen har också tagit ordentlig plats under årens lopp. Piteå IF:s damlag vann Damallsvenskan 2018 och tog hem SM-guldet. Herrlaget hoppas göra en bra säsong i den norra ettan och möjligen finns det drömmar om superettan någonstans i horisonten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan