Annons

Annons

Annons

Gislaved

Mamma Julia efter kritiken mot sonens omvårdnad: ”Kommunen ställde upp och räddade oss”

Efter många års kämpande på egen hand orkade Julia Flodin inte längre. Hon bad kommunen att ta över ansvaret för hennes son, vars sjukdom gör att han behöver ständig tillsyn och omvårdnad. När hon fick veta att IVO kritiserat kommunen för sättet de hjälper hennes son på blev hon förtvivlad.

– Personalen gör allt de kan. Jag känner inte att det är rätt att de ska få skit för detta. Min son får hjälp, han mår bra och är jättelycklig, tack vare dem, säger hon.

Text

Julia Flodin är mamma till Kasper som bor på ett barn- och ungdomsboende i Gislaveds kommun, som IVO har kritiserat. Inspektionen menar att det behövs mer personal, bland annat, men Julia som ser hela situationen och hur komplex den är, håller inte med om kritiken. Tvärtom vill hon att kommunen ska få veta hur mycket de har gjort för hennes son.

Bild: Anna Karlsson

Annons

Först behöva kämpa till det orimligas gräns för att ens få hjälp, efter avslag efter avslag hos Försäkringskassan. Sedan få kritik för hur hjälpen man äntligen fick är utformad. När Julia Flodin nåddes av nyheten att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, hade riktat skarp kritik mot socialnämnden i Gislaveds kommun, för sättet man tar hand om hennes son på, blev hon förtvivlad.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan