Annons

Annons

Annons

#insideifkvärnamo

Två av fyra nyförvärv från start i IFK Värnamos premiär - VN livesänder matchen

På lördag eftermiddag har IFK Värnamo säsongens första match då Landskrona Bois kommer till Värnamo för en träningsmatch. På fredagseftermiddagen meddelade IFK Värnamos tränare Kim Hellberg att två av fyra nyförvärv kommer att spela från start mot Landskrona. Albion Ademi och Emin Grozdanic kommer att finnas med i IFK Värnamos startelva. Du kan se matchen i direktsändning på Värnamo Nyheters nyhetssajt VN.se.

Text

Oscar Johansson hade en bra säsong förra året. Nu är han och resten av IFK Värnamo redo för 2023.

Bild: Christian Ahlin

Annons

Äntligen är det dags för fotboll igen! Det är det nog många Värnamobor som tycker. Efter några månader utan fotboll kliver IFK Värnamo på lördag ut för 2023 års första match. Stärkta av den fina debutsäsongen i allsvenskan förra året, som gav en tionde plats i högsta serien, ser IFK Värnamos spelare och ledare fram emot 2023 med tillförsikt. Laget har varit igång och tränat några veckor och en del svar kommer säkert tränare Kim Hellberg att få redan på lördag eftermiddag.

En del spelare har lämnat IFK Värnamo sedan den förra säsongen tog slut och fyra nyförvärv har anslutit. Nya i IFK Värnamo är Marco Bustos, från en klubb i Kanada, Emin Grozdanic, från Gais, Albion Ademi, från Djurgården, och Viktor Bergh, från Norrby. Det kan tillkomma nyförvärv innan det är dags att springa ut för allsvensk premiär den 2 april borta mot IFK Göteborg.

Annons

Annons

Albion Ademi, i mitten, vilar ut lite under fredagens träning på Ljussevekas konstgräs. Lördag eftermiddag är det dags för IFK Värnamo att starta säsongen. Albion Ademi, nyförvärv från Djurgården, spelar från start mot Landskrona.

Bild: Christian Ahlin

Albion Ademi och Emin Grozdanic finns med från start mot Landskrona. Marco Bustos och Viktor Bergh finns inte med i matchen. De hade kunnat spela, men vilar den här gången. De som spelar matchen kommer att få många matchminuter och tanken är att så många som möjligt av de uttagna spelarna i IFK Värnamo ska spela närmare 90 minuter.

Det var ett skönt väder när IFK Värnamo tränade på Ljusseveka under fredagen. Solen visade sig mellan träden och det var nästan en känsla av vår trots att det fortfarande står januari i almanackan. Till matchen mot Landskrona har IFK Värnamo tre spelare som inte är uttagningsbara, och det är den skadade trion Victor Larsson, Bernardo Vilar och Pontus Kindberg. De två förstnämnda beräknas kunna sätta igång och träna ordentligt igen nästa vecka. Alla övriga spelare är tillgängliga för spel. Marco Bustos har haft lite problem med fötterna, skulle kunna spela, men tränar i stället den här helgen.

Charlie Vindehall.

Bild: Christian Ahlin

– De som inte spelar matchen kommer att träna på morgonen. Vi vill skapa en bra lördag för alla spelare. Matchen kommer att bli jättebra för oss att lära oss av och använda framöver i träningen, säger IFK Värnamos tränare Kim Hellberg till Värnamo Nyheter.

Annons

Annons

Landskrona har redan spelat en match och det var mot Trelleborg förra helgen. Den matchen spelades i Trelleborg och slutade 1-1. I Landskrona Bois spelar Robin Dzabic och David Edvardsson, båda före detta IFK Värnamo-spelare. Billy Magnusson tränar Landskrona.

Efter mötet med Landskrona har IFK Värnamo Trelleborg hemma nästa lördag, den 4 februari.

Matchen mellan IFK Värnamo och Landskrona Bois visas på VN.se. Matchstart är 14.00 och sändningen startar strax innan matchstart.

Victor Eriksson.

Bild: Christian Ahlin

Albin Lohikangas.

Bild: Christian Ahlin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan