Annons

Annons

Annons

Nedläggningen av Lugnet

EXTRA: Toppolitiker dödshotades mitt under möte i fullmäktige: ”Jag blir bedrövad”

Det blev en hätsk debatt med starka känslor i fullmäktige kring hanteringen av beslutet om Lugnets äldreboende. Men debatten förmörkades, när en åhörare på väg ut ur salen ska ha uttalat ett dödshot mot kommunstyrelsens ordförande Marie Johansson (S).

– Är det detta vi vill ha demokratin till? Jag blir bedrövad, säger hon.

Marie Johansson (S) till vänster fick motta ett obehagligt hot mitt under fullmäktiges debatt på torsdagskvällen. Oacceptabelt tyckte huvudmotståndaren Ruth Johannesson (MiG).

Bild: Anna Karlsson, Johan Wallesjö

Annons

Beslutet i fullmäktige i november att lägga ner Lugnets äldreboende i Broaryd, överraskade både en hel del invånare och den politiska oppositionen. Majoritetspartierna tänker förvandla fastigheten till förskola, bostäder och en samlingslokal. Och medan de styrande ser behov av utveckling på orten med den yngre generationen i fokus, har Broarydsborna beskrivit beskedet som ett slag i magen. Ett välfungerande boende, där hyresgäster och personal trivs och där Lugnet är en stark symbol för servicen på orten. Boendet ska enligt en uppgift gått med ett plus på 350 000 kronor 2022.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan