Annons

Annons

Annons

Storsvindlaren i Värnamo

Nu tar hovrätten ställning till storsvindlarens bedrägerier – ”Vi sliter varje dag för att kunna betala tillbaka”

På onsdag inleds hovrättsförhandlingarna mot storsvindlaren från Värnamo, som tingsrätten dömde till tre års fängelse för grovt bedrägeri. Värnamobon lurade 14 personer att föra över nästan 15 miljoner kronor till honom för att finansiera ett skenande spelmissbruk.

– Jag jobbar hela tiden och är helt slut för att kunna betala tillbaka lånen. Det är hemskt, säger en närstående som blev ett av offren.

Text

Nu inleds hovrättsförhandlingar mot storsvindlaren från Värnamo, som lurade till sig närmare 15 miljoner kronor av 14 olika personer. Kvinnan på bilden är inte kvinnan som uttalar sig i artikeln.

Bild: Elin Elderud, Arkivbild

Annons

Det var för snart ett år sedan, i februari 2022, som åklagaren valde att överklaga tingsrättens treåriga fängelsedom för mannen i 35-årsåldern från Värnamo. Snabba och enkla vinster genom delaktighet i investeringar av framför allt industrimaskiner, ingav förtroende hos de många målsägandena, varav flera var vänner eller släktingar. Mannen var allmänt känd som en pålitlig och ärlig person. Men i själva verket var han vid det laget i desperat behov av pengar för att kunna finansiera ett långt gånget spelmissbruk.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan