Annons

Annons

Annons

Döda 21-åringen i Vetlanda

Uppgifter: Polisen har hittat blodspår efter man i lägenheten där Vetlandakvinnan dödades

Enligt uppgifter till Expressen har polisen hittat blodspår efter en man i den misstänkta 20-åringens lägenhet där Vetlandakvinnan dödades.

Text

20-åringens lägenhet där Vetlandakvinnan dog.

Bild: Johan Hedberg

Annons

Polisen har under utredningens gång varit förtegen kring spår och fynd som gjorts i samband med utredningen kring den 21-åriga kvinnans död i Vetlanda. I måndags uppgav dock åklagare och förundersökningsledare Adam Rullman för P4 Jönköping att den misstänkta 20-åringens lägenhet är platsen där kvinnan dödades.

– Vi bedömer att det är den huvudsakliga brottsplatsen. Det har hela tiden varit vår hypotes som grundas i all bevisning som har framkommit, sa han då.

Annons

Annons

Den misstänkta kvinnan erkände under tisdagens omhäktningsförhandling att hon misshandlat den 21-åriga kvinnan och erkänner brott mot gravfriden, men påstår att det inte var meningen att hon skulle dö.

Tidningen har sökt 20-åringens advokat Clea Sangborn för att bland annat få en kommentar om vad 20-åringen har för förklaring till att hon flyttat kroppen ut i skogen, men svaret tidningen fått från Clea Sangborn är: ”Kan ej svara på dessa frågor. Det pågår en förundersökning.”

Nu uppger Expressen att polisens tekniker har hittat blodspår från en man i den misstänkta 20-åringens lägenhet. Flera personer ska enligt tidningen ha topsats för att säkerställa vems blod det är och för att se om det finns en naturlig förklaring till blodspåren på mordplatsen.

Expressen skriver att tidningen erfar att det fanns ett antal personer som hade tillgång till den misstänkta kvinnans lägenhet den aktuella helgen och att blodspåret inte alls behöver ha något samband med mordet.

Adam Rullman bekräftar för Expressen att flera personer förutom de två misstänkta kvinnorna har topsats i utredningen men vill inte gå in på vilka spår som hittats.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan