Annons

Annons

Annons

Gislaved Centrum

Vem vill köpa Johan Orreskolan? – Så många har hittills visat intresse

Vem ska köpa Johan Orreskolan? Ett antal företag har hittills visat intresse för den anrika byggnaden i centrala Gislaved, som sedan i november ligger ute till försäljning. Samtidigt kan flera osäkerhetsfaktorer just nu påverka utgången.

– Men det som är roligt är att inte bara lokala intressenter har hört av sig, säger Håkan Palm, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Text

Johan Orreskolan, uppförd 1908 och om- och tillbyggd 1937, ska nu säljas av Gislaveds kommun, via Svensk Fastighetsförmedling. Mäklare Håkan Palm konstaterar att intresse finns men att det samtidigt är avvaktande med tanke på omvärldsläget.

Bild: Johan Wallesjö/Svensk Fastighetsförmedling

Annons

Den drygt hundra år gamla Johan Orreskolan ligger sedan ett par månader ute till försäljning hos Svensk Fastighetsförmedling. Det var sommaren 2021 som dåvarande fastighets- och servicenämnden lade fram förslaget att sälja byggnaden längs Norra Storgatan, då man ansåg att kommunen inte längre hade någon användning för den. Något som senare också beslutades i kommunstyrelsens näringsutskott.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan