Annons

Annons

Annons

Burseryd landsbygd

Marie Johansson (S) om att sitta på två topposter: ”De har inget med varandra att göra”

Marie Johansson (S) är både ordförande i kommunstyrelsen i Gislaveds kommun och ordförande i kyrkorådet i Gislaveds pastorat.

– De två uppdragen har över huvudtaget inget med varandra att göra, säger hon, apropå kritiken som har framförts till kyrkoherde Anders Carlwe efter det kommunpolitiska beslutet att lägga ned äldreboendet Lugnet.

Text

Marie Johansson (S) berättar om hur hon förhåller sig till att hon är ordförande i kyrkorådet i Gislaveds pastorat, samtidigt som hon är ordförande i kommunstyrelsen i Gislaved kommun.

Bild: Anna Karlsson

Annons

Nedläggningen av äldreboendet Lugnet i Broaryd fortsätter att röra upp känslor och åsikterna är många. Liksom tidningen tidigare har berättat fick Svenska kyrkan i Gislaveds pastorat ta emot kritik, som framfördes till kyrkoherde Anders Carlwe, efter att kommunfullmäktige beslutat om nedläggningen. Kritiken handlade om att det finns förtroendevalda inom kyrkan som också har roller som kommunpolitiker och att det skulle vara orsaken till att Svenska kyrkan inte har valt att agera för att försöka stoppa nedläggningen. Något som Anders Carlwe menar inte är kyrkans roll och uppdrag.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan