Annons

Annons

Annons

Fotboll

Fotbollskvalet ingen glömmer: Siw Malmkvist var där, Putte Kock också - och Bengt Fälth

IFK Värnamo klarade det som inte Grimsås IF klarade. Nämligen att ta steget upp i allsvenskan. Men fotbollsfesten i lilla Grimsås, det bodde bara 500 personer i samhället, var enorm vid mitten av 1960-talet. Grimsås IF, som under väldigt många år bevakades av Värnamo Nyheters reportrar, var ytterst nära att bli allsvenskt hösten 1965.

15 000 personer var på Grimsborg en oktoberlördag 1965. Många av den tidens kändisar var på plats. Siw Malmkvist var där, Putte Kock också. Och 16-årige Bengt Fälth. Han minns matchen som i går.

Text

Urklipp från Värnamo Nyheter måndagen den 25 oktober 1965. Till höger: Bengt Fälth. I tidningsreferatet går det att läsa hur Grimsås kämpade tappert i den allsvenska kvalmatchen mot Brage.

Bild: Värnamo Nyheters arkiv och Christian Ahlin

Annons

– IFK Värnamos prestation är större. Att ta sig upp i allsvenskan. Men som enskild händelse håller jag Grimsås kval högre. Med den fotbollsfest som det var i det lilla samhället den hösten. Det var enormt hur samhället levde upp, säger Bengt Fälth till Värnamo Nyheter i december 2022.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan