Annons

Annons

Annons

Anderstorp

Livsnjutaren Stefan fixade playan – i garaget

Kan inte livsnjutaren komma till playan så får playan komma till livsnjutaren. Så tänkte Stefan Söderberg i Anderstorp. I tio år drömde han om en egen strand med tillhörande bar. Nu har han allt – i garaget.

Text

När Stefan Söderberg för ett drygt år sedan köpte huset på Skogsplan i Anderstorp såg han det lilla skamfilade förrådets potential. Nu är det hans favoritrum.

Bild: Lina Alkner Timner

Annons

När Stefan Söderberg öppnar dörren slår värmen emot oss. Det doftar hav och måsarna skriker i kapp med vågskvalpet. Iklädd hawaiiskjorta och kortbyxor ställer han sig bakom bardisken, redo att blanda till en paraplydrink. Man skulle kunna tro att vi befinner oss på en liten grekisk taverna eller en karibisk strandbar. I själva verket är detta ett garage i en helt vanlig 60-talsvilla i Anderstorp.

– Det här har jag drömt om i säkert tio år. När jag hittade huset för ett år sedan insåg jag att det lilla utrymmet bakom garaget var perfekt, säger Stefan.

Sambon Blenda Karlsson backade upp idén till 100 procent, Stefan fick helt fria händer att skapa magi i det lilla förrådet.

Badboll, solstol och paraplydrink. Rekvisitan är halva upplevelsen, menar Stefan Söderberg, som gärna kopplar av med en drink på stranden.

Bild: Lina Alkner Timner

Annons

Annons

– Det första jag gjorde var att isolera ena väggen och ta bort de två små fönstergluggarna som var där. Sedan försökte jag mig på att måla strandmotiv på väggarna, men insåg snart att det var lättare sagt än gjort.

I stället kläddes väggarna med bambu. Förrådshyllan målades om och försågs med spegel, en drinkblandare och en radda flaskor med starkt innehåll. Ett par lastpallar blev till en bardisk och framför den två solstolar under ett generöst parasoll i hawaiistil. Så kronan på verket: en kubikmeter sand, ett tjockt lager att borra ned fötterna i.

Men, ingen äkta playa utan värme.

– Vi funderade en del på om vi skulle ha infravärme i taket, men till slut blev det dessa, säger Stefan och pekar på de två stora klossar som inte bara sprider värme utan också ett behagligt varmt ljus.

Särskilt dyrt blev rummet inte heller. Förrådet var i behov av renovering, vilket gjorde att Stefan kunde slå två flugor i en smäll.

Är det Tom Cruise i filmen Cocktail? Nej, det är Stefan Söderberg, en vanlig helg i garaget. ”Tanken är att kunna bjuda in vänner och bekanta hit”, säger han.

Bild: Lina Alkner Timner

När elpriserna ser ut som de nu gör blir det svårt att använda playan på regelbunden basis, men i framtiden är förhoppningen att Stefan ska kunna hänga vid bardisken någon gång i veckan åtminstone.

– Det är ju framför allt roligt när man har gäster. Kanske blir det en liten lounge utanför där man kan grilla till exempel, säger han.

En annan framtidsplan är att inreda med en sollampa för att maxa beachkänslan.

Annons

– Det vore perfekt att också kunna bli lite solbränd.

Har du några tips till alla andra som går och drömmer om en strand i garaget?

– Nej, det är nog mest bara att våga. Sortera bland dina drömmar och idéer och förverkliga dem. Det är roligt att få vara lite tokig ibland, livet är för kort för att man alltid ska vara ordentlig, säger Stefan Söderberg.

Annons

I ett drygt decennium drömde Stefan Söderberg om att bygga en egen strand med tillhörande strandbar. Nu har drömmen blivit verklighet.

Bild: Lina Alkner Timner

Få saker går upp emot att borra ned fötterna i djup sand. Om det så ska ske i ett garage i Anderstorp.

Bild: Lina Alkner Timner

Ingen bar utan paraplydrinkar.

Bild: Lina Alkner Timner

Hyllan fanns med redan innan rummet renoverades. Lite målarfärg, bambu och en spegel så blev den perfekt bakom baren.

Bild: Lina Alkner Timner

Nyligen invigdes garageplayan. ”Mina kompisar tycker nog att jag är lite galen”, säger Stefan Söderberg.

Bild: Lina Alkner Timner

Att palmerna är av plast behöver man inte fästa sig vid. ”Många av detaljerna är faktiskt köpta på Rusta”, avslöjar Stefan.

Bild: Lina Alkner Timner

Annons

Malibu, den perfekta drinken i baren.

Bild: Lina Alkner Timner

En fasad i bambu ger lite bungalow-feeling.

Bild: Lina Alkner Timner

Det är detaljerna som gör det.

Bild: Lina Alkner Timner

Annons

Förebilden för Stefan är en grekisk taverna. Men det skulle lika gärna kunna vara en strandservering i Thailand.

Bild: Lina Alkner Timner

De stora lamporna sprider inte bara värme utan också ett behagligt mjukt ljus.

Bild: Lina Alkner Timner

Skor hör inte hemma i sanden. Det gör däremot bara fötter.

Bild: Lina Alkner Timner

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan