Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Ukrainska pastorer besöker Värnamo Allianskyrka: ”Hjälpen härifrån är ovärderlig”

24 långtradare med skänkta förnödenheter har hittills gått iväg från Gnosjöregionen till Ukraina sedan kriget bröt. Nu är företrädare från hjälporganisationer i landet på besök i Sverige.

I samband med söndagens gudstjänst i Värnamo Allianskyrka berättar de vad som händer när gåvorna når landet och om vilken hjälp som kommer att behövas framöver.

Text

På tisdag nästa vecka går ytterligare en långtradare till Ukraina med förnödenheter, bland annat en hel del julklappar. Från vänster, Anna Claesson, Barnens Oas, Oleksandr och Volodomyr Khomych, Ukraina, Henrik Sjöholm, föreståndare och pastor, Värnamo Allianskyrka, Kjell Gallneby, Värnamo Allianskyrka, samt Ivan Mudry, Ukraina.

Bild: Christer Gallneby

Annons

Volodomyr Khomych, Ivan Mudry och Oleksandr Khomych är alla tre från Ukraina och engagerade i mottagandet av förnödenheter som skickas till landet från Finnveden. Via Barnens Oas med sitt säte i Gnosjö (tidigare Tjernobylbarnens Oas) har hittills 24 långtradare nått städerna Ternopil och Sarni som ligger i landets östra delar.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan