Annons

Annons

Annons

Döda 21-åringen i Vetlanda

Finndahl om jakten med GW: ”Rätt att besöka vem jag vill”

Rickard Finndahl, chef för grova brott på Höglandet, anser inte att han gjorde något fel när han besökte sin vän, medieprofilen Leif GW Persson under utredningen av den mördade Vetlanda-kvinnan. Det säger han till Sveriges Television.

Text

Rickard Finndahl, chef för grova brott på Höglandet.

Bild: Alexandra Sundberg

Annons

Leif GW Persson, kriminolog och författare, följs av många svenskar när han i TV4:s Nyhetsmorgon kommenterar aktuella polisutredningar. Det misstänkta mordet på 21-åringen i Vetlanda är inget undantag. Det hör till ett av fallen som han pratat om flera gånger.

Ansvarig för utredningsarbetet kring Vetlandakvinnans död är Rickard Finndahl och han såg ingen anledning att tacka nej till jaktdagarna på godset Elghammar tillsammans med tv-profilen. I en intervju med SVT säger han:

Annons

Annons

– Jag och Leif är vänner och jag har faktiskt rätt att besöka vem jag vill på min fritid.

Uppmärksamheten kring resan handlar främst om att känsliga detaljer kring utredningen inte får spridas utanför polisgruppen som arbetar med fallet om den mördade 21-åringen. Än mindre till en författare och medieprofil som försörjer sig på att kommentera fallet.

Kriminolog Leif GW Persson har flera gånger kommenterat fallet i Vetlanda.

Chefen för polisområde Jönköping, Håkan Boberg, hör till dem som tycker att Rickard Finndahl borde avvaktat med resan tills dess att polisutredningen var klar.

Ärendet har lämnats vidare till Särskilda åklagarkammaren för prövning.

Rickard Finndahl avfärdar kritiken som har väckts.

– Det känns inte bra men jag vet vad jag har gjort och jag har inte gjort fel, så jag ser inga bekymmer med att det nu granskas, säger han till SVT.

Rickard Finndahl uppger i samma intervju att han har fortsatt förtroende i gruppen som han leder.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan