Annons

Annons

Annons

Gislaved

Efter Halloween-bråket: Lärare avstängd året ut

Läraren i Gislaveds kommun som stängts av från sin tjänst sedan han misstänks ha misshandlat barn som var ute på en ”bus eller godis”-runda, riskerar nu att anmälas av Skolinspektionen till Lärarnas ansvarsnämnd.

– Vi förlänger avstängningen med lön i ytterligare en månad, mot bakgrund av att polisutredningen inte är färdig, säger barn- och utbildningschef Agneta Åhsberg.

Text

Barn- och utbildningschef Agneta Åhsberg vill ännu inte värdera situationen med hänvisning till pågående polisutredning. Men hon kan konstatera att en anmälan till Lärarnas ansvarsnämnd är mycket ovanligt.

Bild: Anna Karlsson

Annons

Det var den 31 oktober som den misstänkta misshandeln ägde rum. Tre barn uppgavs ha varit stökiga i ett bostadsområde när de var ute på bus eller godis. De blev påkomna av en man som därefter, enligt vittnesmål, ska ha delat ut ett slag med basebollträ i magen på ett av barnen. Händelsen filmades med en mobiltelefon, och enligt vittnesmål ska mannen också ha delat ut örfilar. Barnen misstänktes först för skadegörelse efter äggkastning, men denna utredning lades ner.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan