Annons

Annons

Annons

krönikaSenaste nytt om Lejonen

Christian Ahlin
Att GP Challenge hamnar i Gislaved är ytterligare ett bevis på att Lejonen har hittat rätt

Det är nu helt klart att GP Challenge, som är slutkvalet till VM-serien, kommer att avgöras i Gislaved den 19 augusti nästa år. Lejonen har, som vi skrivit om tidigare i Värnamo Nyheter, gjort många saker rätt de senaste åren.

Gislaved Speedway, det allsvenska laget, är ett annat spännande inslag. Namnbytet från Smålänningarna till Gislaved Speedway är viktigt då det tydligt betonar den lokala förankringen.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Lejonens Oliver Berntzon, till vänster, och Casper Henriksson. Oliver Berntzon är regerande individuell svensk mästare och Casper Henriksson är regerande individuell svensk juniormästare. Båda är dessutom från bygden. Berntzon är från Anderstorp och Henriksson från Värnamo.

Bild: Hugo Levinsson, Henrik Hultqvist

Annons

GP Challenge är en stor internationell tävling. Lördagen den 19 augusti nästa år kommer GP Challenge, som är slutkvalet till 2024 års VM-serie, till OnePartnerGroup Arena i Gislaved. Det är mycket möjligt att det är den största tävling som någonsin avgjorts på motorstadion i Gislaved. Under 2022 blev motorstadion i Gislaved, som invigdes redan 1932, godkänd för internationella tävlingar. Inför tävlingen den 19 augusti kommer motorstadion att få en uppfräschning. I maj i år hade Lejonen hand om ett JVM-kval men i augusti nästa år handlar det om ett klart större arrangemang. JVM-kvalet var en övning inför den stora och spännande utmaning som ett värdskap av GP Challenge innebär.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan