AnnonsPinewood

Med Pinewood blir det enkelt att ta sig ut i naturen

Hösten 1994 sålde Gnosjöbördige Rainer Rüssel sina första storrutiga kanadaskjortor, och det var startskottet för Pinewood. Ett företag som startades i Värnamo, och som fortfarande finns kvar i Värnamo. Företaget skapar kläder och utrustning för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv och ta steget ut i naturen. Målet med kläderna är att de ska vara så enkla men ändå genomtänkta och bra att de alltid får vara de som får följa med ut i skogen. Inte konstigare än så.

Det här driver Pinewood - läs mer om drivkraften bakom företaget

– Vi är väldigt stolta över vårt småländska arv, säger Charlotta Malmberg, som är marknadschef på Pinewood. Hon fortsätter:

– Det har gått drygt 30 år sedan Rainer startade företaget i sin mammas källare, men även fast vi har vuxit till ett stort internationellt bolag som säljer till omkring 30 marknader i Europa så är känslan i företaget fortfarande densamma. Vi har samma grundvärderingar och det finns en grundkärlek till naturen i teamet. Om vi får välja så föredrar vi en "walk and talk" i naturen istället för att sätta oss i konferensrummet.

Charlotta Malmberg, marknadschef på Pinewood.

Det hörs att Charlotta Malmberg är djupt engagerad i såväl sin hembygd, Pinewoods medarbetarteam och naturen när hon berättar att Pinewood vill att det ska vara enkelt att komma utanför dörren:

– Vi i teamet spenderar själva mycket tid ute i naturen. Vi vill sänka tröskeln för att ge sig ut i naturen och visa att det inte behöver vara komplicerat att uppleva skog och mark. Vi är ett team där merparten kommer från bygden, och vi har en förkärlek till att vara ute i naturen, även om det visar sig på olika sätt. Några är extremt fiskeintresserade, några jagar, några vandrar, flera är hundägare och är ute varje dag oavsett väder, och andra har småbarn och är ute och upptäcker och förmedlar vidare till sina barn hur naturen fungerar. Vi har olika intressen, men att få vara med och bidra till att fler kommer ut i naturen och upptäcker den är en väldigt stark drivkraft.

Vi är mitt uppe i en kraftig tillväxtfas där vi går från ett litet bolag till ett stort

Hur allt började - The story of Rainer

"Om vi får välja så föredrar vi en "walk and talk" i naturen istället för att sätta oss i konferensrummet"

På huvudkontoret i Värnamo finns alla funktioner samlade: design och produktutveckling, kundtjänst, sälj, marknad, ekonomi och även lager och logistik. Alla produkter som skeppas ut i Europa går via Värnamo, och så ska det fortsätta vara, även om företaget nu växer kraftigt:

– Vi är mitt uppe i en kraftig tillväxtfas där vi går från ett litet bolag till ett stort, och det innebär utmaningar på många sätt. Det skapas ett behov av andra typer av roller som vi historiskt inte har haft i organisationen. Idag är vi strax över 30 personer här i Värnamo, och vår personalstyrka kommer säkerligen att fortsätta växa. Det ska bli intressant att följa utvecklingen och att se på nya typer av roller för organisationen i framtiden.

Från mammas källare till internationellt bolag - läs mer om Pinewood här

– Jag tror absolut att vi har mycket kompetens här i bygden, men även utifrån, som kan attraheras av en expansiv och levande region som drivs av ett starkt entreprenörskap. Om man tilltalas av att vara med på en spännande tillväxtresa – och också av att jobba på ett företag med familjär känsla där man kan bidra till ett aktivt friluftsliv och ökat välmående i samhället, så får man gärna kontakta oss, avslutar Charlotta.

Team Pinewood där de trivs bäst - i skogen.

Inspireras av Pinewoods produkter här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Värnamo Nyheters redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan