AnnonsESBE

ESBE – en trygg arbetsgivare i en konjunkturoberoende bransch

Historien om ESBE började för över 115 år sedan då Johan August Skogsfors startade Skogsfors Bruk hemma i småländska Reftele, och dessutom såg till att byn fick elektricitet. Idag är det tredje och fjärde generationen Skogsfors som driver ESBE, som från 1935 koncentrerat verksamheten till produkter för vätskeburna system, såsom ventiler och ställdon, för att hjälpa fastighetsägare runtom hela Europa att få marknadens mest resursbesparande produkter och lösningar för värme- och kylreglering.

Ylva Carlson, HR-chef på ESBE.

Läs mer om ESBE som arbetsgivare här


För tillfället är hela branschen i ett kraftigt tillväxtläge då Europa står inför en energiomställning där byte/uppdatering till fossilfria värmekällor som värmepumpar, ved- och pelletspannor och fjärrvärme är ett faktum. Där är ESBEs produkter en viktig del.

Ylva Carlson är HR-chef på ESBE och berättar att ESBE under de senaste åren har vuxit mycket och kommer att fortsätta göra det. Företaget verkar i en relativt konjunkturoberoende bransch, vilket gör att det är en trygg arbetsgivare, som också står stadigt i en värdegrund som vuxit fram under många år.

– Ägarfamiljens värderingar har genomsyrat verksamheten under alla år. Våra produkter står för energibesparing, komfort och säkerhet, och i de mellanmänskliga relationerna, både internt och externt, värnar vi om långsiktighet, ledarskap och omtanke.


Skogsfors Bruk på 1920-talet.

I långsiktigheten ingår bland annat det som står inskrivet i ägardirektiven: att verksamheten huvudsakligen ska vara lokaliserad i Reftele. Sedan företaget grundades har både samhället och verksamheten förändrats, ESBE är nu ett globalt företag som exporterar 90 procent av sin produktion, men fortfarande sker all produktutveckling och tillverkning i Reftele.

Ledarskapet uppmuntrar medarbetarna till såväl personlig som gemensam utveckling, där alla uppmuntras att vara proaktiva och ta egna initiativ inom ramen för sina befogenheter.

Om omtanken säger Ylva Carlson:

– Vi är ett företag som har vuxit tillsammans med samhället som vi verkar i, och då uppstår en speciell sorts gemenskap. Vi känner ansvar, vi bryr oss om varandra och andra. Alla är lika värda, vi visar respekt och ställer upp när det behövs. Det visar sig också i att våra ägare anser att vi som jobbar här ska få ta del av när det går bra för företaget. Vi har både vinstdelning och möjlighet att köpa aktier i bolaget – det, tillsammans med att vi gör många aktiviteter tillsammans, skapar ett engagemang för verksamheten.

När jag började tror jag det fanns två datorer

Klicka här för att se lediga tjänster på ESBE i Reftele

Maria Roupe, anskaffnings- och planeringschef på ESBE.

Maria Roupe är sedan oktober Anskaffnings- och planeringschef på ESBE, men hon har tidigare haft flera olika roller inom företaget:

– Jag började som sommarjobbare 1983 och fick sedan fast anställning. I början fick jag jobba med montering och lättare maskinjobb, jag var ett tag på godsmottagningen och också gruppledare för en avdelning. Jag har varit på olika avdelningar så det känns inte som att jag varit på samma arbetsplats i alla dessa år. När jag började tror jag det fanns två datorer och det har verkligen förändrats! När vi bytte affärssystem fick jag vara med och implementera det, och efter det började jag på planeringsavdelningen. Anledningen till att jag varit på ESBE så länge är att det finns möjligheter till personlig utveckling och det är en trygg arbetsplats, samt att framtiden faktiskt alltid har sett ljus ut. Vi har en bra gemenskap och roligt på jobbet.

Personal på ESBE 1989.

Vill du jobba på ett stabilt företag med bra gemenskap och goda medarbetarvillkor så läs mer på hemsidan om vilka tjänster som finns ute nu, eller skicka in en spontanansökan.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Värnamo Nyheters redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan