Annons

Annons

Annons

krönikaHandboll

Christian Ahlin
Anderstorps SK behöver långsiktighet och bör sikta på toppen av allsvenskan

Anderstorps SK kommer troligen vara ett topplag under säsongen i handbollens division 1 södra. Det kan mycket väl bli ett avancemang till allsvenskan framåt vårvintern nästa år. Anderstorp behöver ta klivet upp och etablera sig på övre halvan i allsvenskan.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Under senare år har det varit både stor glädje och tung besvikelse för Anderstorps SK. Och det mer än en gång. Upp- och nedflyttningarna har varit många.

Bild: Arkivbild

Annons

Det andas handbollskultur i Anderstorps SK:s verksamhet. Det känns direkt när man kommer in i slitna gamla Anderstorps sporthall, som är byggd 1972 och har plats för 350 personer. Det sitter liksom i väggarna. Det är alltid bra tryck och nästan alltid fullsatt när det är hemmamatch (även om en ny hall skulle behövas). ASK nämns med respekt i Handbollssverige och har många säsonger i näst högsta serien bakom sig. Orangea ASK har varit på tröskeln att ta klivet upp i högsta serien - och att där få mäta sig med de allra bästa - men har inte nått hela vägen upp till den riktiga handbollssociteten. Än.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan