Annons

Annons

Annons

Planerade attacken mot Annie Lööf

Mikael Karlssons (C) uttalande i Värnamo Nyheter en del av bevisningen gällande terroristbrott

Mordet på Ing-Marie Wieselgren och planerna på att mörda Annie Lööf (C) är enligt åklagaren terroristbrott. För att övertyga domstolen om detta tar han bland annat hjälp av den intervju som Värnamo Nyheter gjorde med Mikael Karlsson (C) dagen efter att det blev känt att Annie Lööf hade varit en potentiell måltavla.

Text

När det blev känt att Annie Lööf hade varit ett av Theodor Engströms mål under Almedalsveckan uttalade sig Mikael Karlsson (C) i Värnamo Nyheter. Det uttalandet ska nu hjälpa åklagaren att bevisa att det handlade om terroristbrott. Arkivbild

Bild: Christopher Danielsson

Annons

33-årige Theodor Engström har i förhör medgett att mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren i Visby i somras och förberedelserna för att samma dag attackera Centerpartiets ledare Annie Lööf kan klassas som terroristbrott. Det i sig lär dock inte räcka för att domstolen ska döma Theodor Engström för terroristbrott. Han har befunnits vara allvarligt psykiskt sjuk och har i förhör också använt epitetet hjältedåd i stället för terroristbrott.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan