Annons

Annons

Annons

Värnamo

Snart ett år sedan två barn fördes utomlands från Värnamo: ”Vi får information fortlöpande”

I december förra året fördes två barn bosatta i Värnamo kommun ut från landet av sin pappa. Kvar i Värnamo fanns en ovetande och förtvivlad mamma. En febril aktivitet startades, med socialtjänst, polis och UD inkopplat. Efter händelsen gjorde kommunen en lex Sarah-anmälan och såg över sina rutiner.
– Om det värsta händer så finns en plan och en händelsegång att följa, säger Fredrik Wallström, förvaltningschef på medborgarförvaltningen.

Text

Fredrik Wallström är förvaltningschef på Medborgarförvaltningen, där socialtjänsten ingår.

Bild: Stefan Fels, Anders Malmberg

Annons


I mitten av januari skrev Värnamo Nyheter om att flera barn bosatta i Värnamo, olovligt förts ut från landet. Kvar i Värnamo fanns en förtvivlad och orolig mamma. Tidningen berättade vidare att UD, Utrikesdepartementet, kopplats in på ärendet som ska ha skett den 8 december 2021. Enligt dokumentation av fallet som VN då tog del av framgick att mamman uppgav att pappan den dagen ska ha lämnat barnen på förskolan. Senare på eftermiddagen, då familjen skulle ha gjort ärenden ihop, sa sig pappan ha fått problem med bilen efter det att han hämtat barnen på förskolan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan