Annons

Annons

Annons

High Chaparral

Protester när ”medborgarna” försvinner från High Chaparral: ”Det är skandal”

Besvikelsen är stor bland High Chaparral Citizens, även kallade Medborgare, efter beskedet att konceptet ska tas bort. En av alla som har reagerat är medborgaren Torbjörn Wikström från Säffle:

– Jag tycker att det är skandal. Både parken och vi har tjänat på att vi är där inne uppklädda, menar han.

Text

Besvikelsen är stor bland High Chaparral Citizens, även kallade Medborgare, efter beskedet att konceptet ska tas bort.

Bild: Stefan Fels, Privat

Annons

Under många år har det funnits en särskild grupp entusiaster i temaparken High Chaparral, som har lagt särskilt stor vikt vid tidsenlig klädsel. Först kallades de westernklubben och sedan 2013 går de under namnet High Chaparral Citizens, allmänt kallade Medborgare. Medborgarna har fått ta del av särskilda rabatter och har dessutom haft en klubbstuga inne i parken – och inför förra säsongen invigdes ett särskilt område i utkanten av parken för gruppen.

Nu har styrelsen för High Chaparral dock beslutat att High Chaparral Citizens, som, av High Chaparrals styrelse, beskrivs som ”en intressegrupp utan formell förenings- eller klubbstruktur och med huvudsakligen vuxna deltagare”, ska avvecklas. Beslutet har resulterat i besvikelse och protester från många av medborgarna.

Annons

LÄS MER: High Chaparrals vd om förändringen som skapat ilska: ”Vi portar ingen”

Annons

En av dem som reagerar på beskedet är Säfflebon och mångårige ”medborgaren” Torbjörn Wikström:

– Jag tycker att det är skandal. De har kört över oss. Jag tycker att det är förskräckligt.

Han lyfter fram att medborgarna – som är tidsenligt uppklädda – tillför något till parken.

– Både parken och vi har tjänat på att vi är där inne uppklädda, menar han.

Torbjörn Wikström har varit en regelbunden besökare av High Chaparral under många år, men efter beskedet att High Chaparral Citizens avvecklas är han tveksam till om han kommer att återvända till temaparken.

Bild: Privat

Torbjörn Wikström har varit medlem gruppen i ett fyrtiotal år, men nu betvivlar han att han kommer att besöka parken framöver.

– Inte som det ser ut nu.

Han tror att många av de så kallade medborgarna kommer att bojkotta temaparken framöver. Han menar också att grundaren ”Big Bengt” Erlandsson skulle ha motsatt sig beslutet om han hade levt i dag.

– Jag tror att han skulle ha blivit vansinnig om han hade levt i dag. Visst finns det fler ställen i Sverige, men High Chaparral är unikt, på grund av historien om ”Big Bengt” Erlandsson. Det här är en grej som vi vill bevara i hans anda.

High Chaparral har meddelat beslutet på en särskild Facebook-sida, ”High Chaparral Citizens”, där kommentarsfältet har fyllts av främst upprörda kommentarer, både av medborgare och andra. Det har också skapats en digital namninsamling, som i skrivande stund har 278 underskrifter.

Annons

Annons

Här är några av kommentarerna på Facebook-sidan:

”Vilken förlust för parken! När vi började besöka HC sommaren 2009 var det just de välklädda medborgarna som stack ut på så oerhört positivt sätt och som verkligen har skiljt parken från andra tema- och nöjesparker. Väldigt tråkigt, detta.”

”’Huvudsakligen vuxna medborgare’. Wow! Ni skulle höra sonens telefon nu med gruppchatten bland en hel hög tonåringar som är medborgare! De är grymt besvikna!”

”Så j-a dåligt, typ alla besökare tycker ju att vi uppklädda medborgare gör hela upplevelsen, kul att sitta med kläder för 10-15 tusen, som bara ska hänga i garderoben nu.....”

”Vilket SVEK mot medborgarna som varit med och format High Chaparrall !”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan