Annons

Annons

Annons

Gislavedskvinna dömd för mord

Socialchefen om assistansfallet som slutade i tragik: ”Vi hade åtgärder på gång – men hann aldrig genomföra dem”

Den alltför korta ställtiden gjorde det från början omöjligt för Gislaveds kommun att ge den autistiske mannen som dog tragiskt i november förra året en tillräckligt god vård. Vid tiden för dödsfallet hade kommunen ännu inte hunnit anställa den personal som skulle krävas.

– Vi hade inget samförstånd med anhörig och förvaltaren om de lösningar vi presenterade, säger i dag Susanna Olsen, socialchef i Gislaveds kommun.

Text

Socialchefen Susanna Olsen berättar att flera personer i organisationen fick ta hand om de incidenter som inträffade med den autistiske man som hade personlig assistans av Gislaveds kommun.

Bild: Johan Wallesjö

Annons

I en tidigare artikel har tidningen berättat om kommunens Lex Sarah-utredning, där händelserna och incidenterna under tiden som man var ansvarig för assistansen för den autistiske mannen, kallades för ”ett allvarligt missförhållande”. Och redan från början hade mannens syster och hans förvaltare, som var direkt inblandade i vården, en helt annan syn än kommunen om hur vården skulle bedrivas. På bara två veckors varsel fick kommunen ta över ansvaret för assistansen från ett privat bolag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan