Annons

Annons

Annons

Jaktolyckan

Jägare sköt grannens hund – nu döms han

På torsdagen föll domen mot den man i 70-årsåldern som åtalades för att ha skjutit sin grannes hund och samtidigt träffat grannen och hennes dotters sko med kulfragment. Mannen har erkänt att han skjutit, men förnekat brott. Han säger att han trodde hunden var en räv.

Tingsrätten dömer mannen till villkorlig dom och dagsböter.

Bild från polisens rekonstruktion av skjutningen, tagen genom ett kikarsikte med samma grad av förstoring som kikarsiktet på den misstänktes gevär var inställt på när det beslagtogs av polis. Bilden är tagen från den misstänktes sovrumsfönster. Hunden och personerna på bilden är figuranter. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll / montage

Annons

Händelsen som mannen nu döms för inträffade den 7 februari i år på landsbygden mellan Jönköping och Mullsjö. En kvinna och hennes dotter i tioårsåldern befann sig vid kanten på en åker och fikade medan deras hund lekte några meter bort. Plötsligt hördes en knall över fältet – hunden hade blivit skjuten i bakdelen och av allt att döma hade kulan splittrats och fragment träffat kvinnans fot och dotterns sko.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan