Annons

Annons

Annons

Gislaved

Gislaved backar – på 156:e plats när företagsklimatet rankas

Gislaveds kommun rasar i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet. Efter att ha backat 34 placeringar hamnar man på plats 156 bland landets 290 kommuner.

– Vi behöver bli fler invånare i kommunen som jobbar i både handel och tillverkning, säger näringslivschef Leif Österlind om vägen framåt.

Text: 

Näringslivschef Leif Österlind är både förvånad och har förståelse för de attityder som kommit fram i Svenskt näringslivs stora undersökning om företagsklimatet i Gislaved och landets övriga kommuner.

Bild: Johan Wallesjö

Annons

I maj kom en första indikation på läget, när näringslivsorganisationens enkätundersökning med företagare i kommunen presenterades. Med snittbetyget 3,5 av 6 hamnade Gislaveds kommun sist bland kommunerna i Gnosjöregionen, trots att betyget var mellan ett godtagbart och bra företagsklimat. I frågan om attityder till företagande visade det sig att företagarna svarade mindre positivt än förra året när det handlar om politiker, tjänstemän och skola. I området myndighetsutövning ansåg det lokala näringslivet också att det skett en försämring vad gäller service och handläggningstider.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan