Annons

Annons

Annons

Gislaved

Westbopartiet kritiskt till beslut om samhällsutvecklingschef

Westbopartiet ville bordlägga frågan om rekryteringen av den nya samhällsutvecklingschefen, medan KD och SD lade ner sina röster i kommunstyrelsen.

– Mycket märkligt att fyra dagar före valet tillsätta ett centerpartistiskt kommunalråd på en sådan post, säger Mikael Kindbladh (WeP).

– Befängt, svarar kommundirektör Stefan Eglinger.

Text

Mikael Kindbladh (WeP) är kritisk till hur det gick till när beslutet togs om rekrytering av den nya samhällsutvecklingschefen. Kommundirektör Stefan Eglinger har dock svårt att förstå kritiken.

Bild: Johan Wallesjö, Sebastian Orre

Annons

När frågan om rekryteringen av samhällsutvecklingschef stod på agendan på kommunstyrelsens senaste sammanträde, begärde Westbopartiet ajournering och ville bordlägga ärendet till efter valet. Men majoriteten i kommunstyrelsen tyckte annorlunda, och tog beslutet att anställa Jenny Axelsson – i dag kommunråd för Centerpartiet i Halmstad. I den rollen har hon haft ansvar för tillväxtfrågor kopplat till hållbarhet och strategisk planering genom detaljplaner och byggande. Axelsson har även en utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, vilket lett till jobb inom bibliotek, kultur och folkbildning.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan