Annons

Annons

Annons

Bor

Plastföretaget i Bor krävs på tillstånd för verksamheten – kommunen befarar: ”Betydande problem med lukt”

Tillverkningen av olika plastprodukter — med plastavfall som huvudsaklig råvara — som aviserats i Bor riskerar att ge större miljöpåverkan än vad företaget hävdar. Det menar samhällsbyggnadsnämnden som därför kräver att verksamheten tillståndsprövas av länsstyrelsen.

Text

En del av den plast som lagrades in på den aktuella fastigheten i Bor mellan november 2019 och januari 2020. Enligt gällande plan får området endast användas för industriändamål av sådan typ att närboende inte vållas olägenheter med hänsyn till sundhet, brandsäkerhet och trevnad.

Bild: Henrik Timner

Annons

I våras lämnade det norska företaget Suportnet Agro AS in en anmälan till kommunen om att man har för avsikt att tillverka vattentankar, krukor, båtar och andra produkter i plast på den omtalade ”plastfastigheten” i Bor. När ett företag anmäler en miljöfarlig verksamhet kan man få som svar ett föreläggande om så kallade försiktighetsmått. Efter att ha granskat anmälan anser samhällsbyggnadsnämnden dock att det inte räcker i det här fallet. I stället kräver man att Suportnet Agro AS hos länsstyrelsen ansöker om tillstånd för den planerade miljöfarliga verksamheten.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan