Annons

Annons

Annons

Tävlingsdans

SM gick som en dans för syskonen från Horda

Sverigemästare i juniorklassen latin — det blev Gregory Toro, som tillsammans med sin syster Julisa Toro dessutom kammade hem en bronsmedalj i pardans, vuxenklass.

Text

Bild: Lina Alkner Timner

Annons

Vinnarsyskonen Gregory och Julisa Toro i Horda planerar att öppna dansskola i Växjö på sikt. Men först ska de tävla utomlands. Arkivbild.

Bild: Lina Alkner Timner

Det var första gången som syskonen Toro i Horda tävlade i vuxenklassen i SM i pardans och det blev succé: en tredjeplats i par latin A-klass adult.

— Det blev lite av en chock. Jag upplevde de andra som så duktiga, jag trodde inte att vi hade en chans till pallplats, säger Gregory Toro, som nu är yngst i Sverige att tävla i vuxenklassen.

Annons

Annons

Just detta att vara yngst kan ha sina fördelar. Gregory Toro har i många år dansat i klasser över sin egen åldersgrupp eftersom hans danspartner, storasyster Julisa, är två år äldre. För att kunna hänga med i svängarna har han fått kämpa extra hårt och det har gett resultat. I juniorklassen, där Gregory Toro egentligen åldersmässigt hör hemma, kammade han hem guld i alla tre kategorier i solodans latin och blev därmed Sverigemästare i latin.

— Det känns väldigt bra. Jag har fokuserat mycket på träningen på sista tiden och det har gett resultat, jag har utvecklats mycket. Det var stor skillnad nu jämfört med SM i Göteborg förra året, säger han.

Inom en inte allt för snar framtid finns nu planer för paret att starta en dansskola i Växjö.

— Våra tränare är på oss om det, de tycker att vi ska lära ut ballroomdans eftersom det inte finns så många dansskolor i pardans, säger Julisa.

Syskonen Toro tränar för Dansstudio Magic i Göteborg. Nyligen kom Gregory på första plats i solo latin U16 och blev därmed klubbmästare för tredje året i rad. Även som par är de trefaldiga klubbmästare, då de för tredje året i rad vann klubbmästerskapet i par latin 16+.

De har under en tid uppmuntrats, inte minst av Let's dance-profilen Tony Irving, att satsa på att tävla utomlands och nu känner de sig redo.

Annons

— Pardans utomlands är på en helt annan nivå än här i Sverige. Där handlar det om att tävla mot flera hundra par. Men nu är vi redo att anta den utmaningen för att växa och bli ännu bättre, säger Julisa Toro.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan