Annons

Annons

Annons

Annons

Gislaved Centrum

Andrea dansar vidare – den stora dansprofilen sedan 20 år lämnar Gislaved: ”Otroligt stolt”

Hundratals barn och ungdomar har dansat sig igenom uppväxten i Gislaved, tack vare att Andrea Donoso Lillo skapade möjligheter genom Gislaveds Dansstudio och Estetiska programmets dansinriktning. Nu slutar hon efter 20 år.

– Det känns förstås jättesvårt att lämna. Jag kommer att sakna det. Men jag är också stolt över det som vi har byggt upp och otroligt tacksam för chefer och politiker som har sett värdet av dansen och gett mig chansen, säger hon.

Dansprofilen Andrea Donoso Lillo lämnar Gislaved efter de 20 år som hon har byggt upp dansverksamheten med Gislaveds Dansstudio och senare Estetiska programmets dansinriktning.

Bild: Anna Karlsson

Annons

För 20 år sedan kom Andrea Donoso Lillo från Stockholm till Gislaved. Det var kärleken som hade fått henne att flytta söderut och Andrea, som var utbildad danspedagog vid Stockholms Konstnärliga Högskola, sökte efter vägar att kunna arbeta med dans. Det som då startade med en liten kurs inom kulturförvaltningens verksamhet har under åren vuxit och nu handlar det om flera hundra elever som varje år dansar i Gislaveds Dansstudios kurser. Därtill har Estetiska programmets inriktning mot dans, som Andrea startade för elva år sedan varje år elever som går vidare till yrkeshögskolor som bland annat Balettakademien.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan