Annons

Annons

Annons

Annons

Gislaved

Gislaved låg i topp men nu släpar det förebyggande arbetet med demens efter

Arbetet med att bedöma symtom hos äldre med demenssjukdom släpar efter i Gislaveds kommun. Samtidigt är bruket av lugnande läkemedel fortsatt högt i demensvården, visar socialnämndens senaste kvalitetsrapport. Tidigare har denna vård varit en av länets bättre, men nu har man tappat, konstaterar medicinskt ansvarig sjuksköterska Doris Kjellström.

De senaste åren har användandet av mediciner mot ångest ökat kraftigt inom demensvården i Gislaveds kommun. Trenden håller i sig, samtidigt som arbetet med skattningen av symtom hos demenssjuka släpar efter.

Bild: Arkivbild

Annons

Ett område där det enligt socialnämndens kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse skett en försämring, är det så kallade BPSD-arbetet (Beteendemässiga, psykiska symtom vid demenssjukdom). Det innebär att en skattning av dessa symtom görs hos en person med demens, för att testa strategier av bemötande och aktiviteter som positivt kan påverka individen. "Demensvården i Gislaveds kommun har tidigare varit en av länets bättre, men nu har vi tappat", skriver Doris Kjellström, medicinskt ansvarig sjuksköterska, i kvalitetsrapporten för 2021.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan