Annons

Annons

Annons

Annons

Gislaved

Så ska boendeformerna för äldre förändras i Gislaveds kommun

Gapet i Gislaveds kommun mellan boende i det egna hemmet och en plats i vård- och omsorgsboende måste fyllas. Det slås fast i en utredning kring äldres boende, som kommunstyrelsen nu ställt sig bakom. Gislavedshus väntas därför få uppdraget att se över möjligheten till nyproduktion av ett trygghetsboende – samtidigt som privata aktörer ska ges samma möjligheter.

– Vi ser ett glapp i dagens boendeformer, och det är därför vi har fått en så stor diskussion om vård- och omsorgsboenden i vår kommun, säger Anton Sjödell (M).

Boendeformerna för äldre behöver förändras i Gislaveds kommun. Det har en utredning nu slagit fast, och som en majoritet av politikerna i kommunstyrelsen nu också ställt sig bakom.

Bild: Arkivbild, Torbjörn Granling, Maria Ivarsson

Annons

En utredning har på politikens uppdrag tagit fram en helhetsplan kring äldres boende i kommunen. I denna bedöms bland annat behovet, utförandet och omfattningen för att möta efterfrågan på boendeformer, som kan överbrygga det glapp som identifierats mellan ordinärt boende och vård- och omsorgsboende.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan