Annons

Annons

Annons

Gislaved

Så ska boendeformerna för äldre förändras i Gislaveds kommun

Gapet i Gislaveds kommun mellan boende i det egna hemmet och en plats i vård- och omsorgsboende måste fyllas. Det slås fast i en utredning kring äldres boende, som kommunstyrelsen nu ställt sig bakom. Gislavedshus väntas därför få uppdraget att se över möjligheten till nyproduktion av ett trygghetsboende – samtidigt som privata aktörer ska ges samma möjligheter.

– Vi ser ett glapp i dagens boendeformer, och det är därför vi har fått en så stor diskussion om vård- och omsorgsboenden i vår kommun, säger Anton Sjödell (M).

Text

Boendeformerna för äldre behöver förändras i Gislaveds kommun. Det har en utredning nu slagit fast, och som en majoritet av politikerna i kommunstyrelsen nu också ställt sig bakom.

Bild: Arkivbild, Torbjörn Granling, Maria Ivarsson

Annons

En utredning har på politikens uppdrag tagit fram en helhetsplan kring äldres boende i kommunen. I denna bedöms bland annat behovet, utförandet och omfattningen för att möta efterfrågan på boendeformer, som kan överbrygga det glapp som identifierats mellan ordinärt boende och vård- och omsorgsboende.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan