Annons

Annons

Annons

Annons

Gislaved

Så ska båda orterna bli vinnare när plan binder samman Gislaved och Anderstorp

När en ny fördjupning av översiktsplanen håller på att ta form för att knyta Gislaved och Anderstorp närmare varandra, är det Anderstorpsborna som är mest benägna att tycka till.

– Vi kan till exempel peka ut olika områden som är lämpliga för handel, men det är också allas ansvar att en ort känns levande, säger utvecklingsledare Claudia Bartelsson.

Som utvecklingsledare på kommunstyrelseförvaltningen, arbetar Helena Hansen och Claudia Bartelsson med den fördjupade översiktsplanen för Gislaved och Anderstorp.

Bild: Johan Wallesjö

Annons

Det hör inte till vanligheterna med en översiktsplan som knyter ihop två orter på det här sättet – men den fördjupade översiktsplanen för Gislaved och Anderstorp – som innebär en planering fram mot 2035 och en utblick ända fram till 2050 – handlar om ett närmande åtminstone när det handlar om den långsiktiga och övergripande samhällsplaneringen. En översiktsplan kan låta abstrakt, men är grundförutsättningen för alla framtida detaljplaner liksom stora samhällsprojekt som Gislaved Vision 2040 och Bro till bro i Anderstorp.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan