Annons

Annons

Annons

Annons

Korttidsplatserna i Gislaved

Hårt tryck på korttidsplatser – en dyr affär för Gislaved

Korttidsplatserna i Gislaveds kommun har inte räckt till på långa vägar de senaste månaderna. Trots att de utökats tillfälligt har kommunen tvingats betala nära en och en halv miljon kronor, för utskrivningsklara patienter som ligger kvar på sjukhus i fler än tre dygn.

– Bara i februari var det 100 patienter från Gislaveds kommun som skrevs ut, säger Inga-Maj Eleholt (C), socialnämndens ordförande.

Trycket på korttidsplatser har varit skyhögt de senaste månaderna i Gislaveds kommun, till stor del till följd av det stora patienttrycket på sjukhusen. Foto: Lars Sundin.

Annons

Sedan 2018 gäller lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Syftet med lagen är att utskrivningsklara patienter som är i behov av fortsatta insatser ska vårdplaneras i samverkan mellan sjukvården och kommunens socialtjänst, för att så snart som möjligt skrivas ut till rätt vårdnivå. Om en kommun inte kan ta hem en från sjukhuset utskrivningsklar patient inom tre dagar, tvingas man betala en avgift till regionen för detta.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan