Annons

Annons

Annons

Burseryd landsbygd

Anrika ”Boket” öppnar efter två år – kända band redo att spela upp till dans igen

Efter två års uppehåll – nu öppnar det anrika dansstället Bokskogen i Burseryd.

– Vi hoppas på ett riktigt drag, säger delägaren Roland Kjellström.

Text

Anders Svenningsson och Roland Kjellström driver företaget Bokskogen Nöje som slår upp portarna efter pandemin. Arkivbild: Malin Nilsson

Annons

Klassiskt dansband med Lasse Stefanz och Lars Kristerz, rockabilly med Callinaz, hillbillypop med Drängarna och rykande rockshow från Danmark — när ägarna till dansstället Bokskogen slår upp sina portar efter två års restriktioner satsar de på säkra kort, men gör också ett försök att locka till sig en yngre publik.

— Vi vill se om det finns något intresse för ungdomen att komma hit. Lasse Stefanz och Lars Kristerz är band som vi vet är populära i alla åldrar, men Drängarna är för ungdomen, säger Roland Kjellström som tillsammans med sin kompanjon Anders Svenningsson driver Bokskogen Nöje sedan 2017.

Annons

Annons

Bokskogen, eller ”Boket” som det heter i folkmun, har funnits på samma plats i över 80 år. För sex år sedan var konkursen ett faktum, efter många år av förfall. Men att riva dansbanan tyckte markägaren Roland Kjellström var synd.

— Advokaten som drev ärendet ringde och frågade om det inte vore bättre om vi tog över stället. Så vi pratade ihop oss, jag och frugan, och kom fram till att det var den bästa lösningen, säger han.

Med på tåget var också närmaste grannen Anders Svenningsson som blev delägare. Tillsammans har de båda kompanjonerna rustat upp stället, som bland annat har fått en ny servering, ett nytt kök och en helt ny entré.

— Dessutom byggde vi ut pubdelen och fixade till toaletterna. Dansbanan har fått ett nytt tak och alla fasader har målats om och fräschats upp, berättar Roland Kjellström.

Bara ett år efter att renoveringen stod klar kom så pandemin och satte allt på paus. Eftersom Roland Kjellström och Anders Svenningsson driver stället på hobbybasis har det inte funnits någon risk för konkurs, men det är ändå med en lättnadens suck som duon nu välkomnar både liveband och besökare.

— Vi tycker ju båda att det här är roligt och glädjande att vi har fått möjlighet att bevara den gamla anrika Bokskogen. Vi hoppas att det kommer riktigt mycket folk hit, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan