Annons

Annons

Annons

Annons

Gislaved

Curt Vang om politiska comebacken: ”Min inkubationstid är över”

För drygt två år sedan lämnade Curt Vang Kommunistiska partiet och sina gamla politiska ideal. Men nu har lusten kommit tillbaka, och inför höstens val gör han comeback i nybildade Medborgarpartiet.

– Nu är min inkubationstid över. Medborgarpartiet är en vitaliseringskraft som vill slåss för Gislaveds kommun, säger Curt Vang.

Curt Vang, 70, har lämnat sina tidigare kommunistiska ideal bakom sig, och står nu högt upp på Medborgarpartiets lista inför valet.

Bild: Johan Wallesjö

Annons

Kring årsskiftet 2019-2020 lämnade Curt Vang Kommunistiska partiet som han sedan ungdomsåren varit troget. Han kände inte längre igen partiet, och menade bland annat att det hade fastnat i förstelnade 70-talsideal. Ett år senare berättade Curt Vang i en intervju med tidningen att han längtade en "återerövrad demokratisering" och ett "ökat självbestämmande" i samhället. Dessa tankar tycks för Curt Vang nu ha förkroppsligats i Medborgarpartiet, som han därför inte tvekade att bli en del av. Som tidningen berättade i torsdags står Curt Vang som fjärde namn på listan.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan