Annons

Annons

Annons

Fotboll

Distriktschefens hyllning – ser fram emot satsning på lokal fotboll: ”Oerhört kul”

Heta matcher mellan lokala konkurrenter i de lägre distriktsserierna.

Det är vad som väntar på vn.se under våren, tack vare ett samarbete mellan Bonnier News Local, där VN ingår, och Smålands Fotbollförbund.

– Det kan handla om århundradets match när två lag hamnar i samma serie för första gången på flera år, säger Henrik Landén, distriktschef på Smålands FF.

Text

Bild: Henrik Hultqvist, Privat

Annons

Till helgen drar de lokala fotbollsserierna igång och här kommer en nyhet till er som älskar fotboll!

Tack vare ett samarbete med Smålands Fotbollförbund kommer Värnamo Nyheter även denna säsong kunna livesända matcher från den lokala fotbollen.

Första matchen ut blir IFK Värnamos premiär i division 1 mot IF Eksjö redan nu på söndag – en match som sänds live på vn.se klockan 14.50 för dig som är, eller blir, prenumerant.

Förra säsongen slutade IFK Värnamo på sjätteplats i division 1 mellersta Götaland. På grund av omstruktureringar i division 1-serierna kommer det krävas en placering topp fem för att vara säker på att få spela i ettan även nästa säsong. Lag nummer sex får kvala och övriga kommer åka ur.

Annons

IFK Värnamo är först ut i VN:s satsning på livesänd lokalfotboll.

Bild: Henrik Hultqvist

Annons

Undre våren kommer ytterligare matcher från de lokala serierna att visas på sajten, exakt vilka kommer att presenteras i ett senare skede.

Henrik Landén är distriktschef på Smålands Fotbollförbund och han ser mycket fram emot den kommande satsningen.

– Det känns oerhört kul att vi kör ett år till och att vi kan växla upp lite. En spegling av lokalfotbollen är jätteviktig för oss, säger han.

Henrik Landén är distriktschef på Smålands Fotbollförbund

Bild: Privat

Att kunna bredda perspektivet på fotbollen – och kanske inte bara fokusera på det rent sportsliga och resultatet – ser han som något mycket positivt.

– Du har de här lokalderbyna som egentligen ingen vet är de stora matcherna, men där vissa kan dra uppåt 700 åskådare. Det kan handla om århundradets match när två lag hamnar i samma serie för första gången på flera år, säger Landén.

Mikael Nordstrand är projektledare för livesport inom Bonnier News Local.

– Vi är glada över att presentera en gedigen satsning på den superlokala fotbollen. Tack vare ett gott samarbete med Smålands Fotbollförbund och Västergötland Fotbollförbund kan vi genomföra en bred och noggrant avvägd satsning som omfattar massor av matcher i ett flertal olika divisioner och täcker in både dam- och herrfotbollen.

Annons

– Vi ser att intresset är stort i att följa livesändningarna från den lokala fotbollen i många olika serier. Vår målsättning är att ta tittarna så nära den lokala fotbollen som möjligt, säger Nordstrand.

För att se matcherna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Värnamo Nyheter – något du enkelt blir genom att klicka här.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan