Annons

Annons

Annons

Gnosjö

Gnosjöbo dömd – försökte muta sig till körkort

Efter att ha misslyckats med fler teori- och körprov tröttnade Gnosjöbon. Han vände sig då till Trafikverket för att undersöka om det finns en möjlighet att ”köpa” körkortet istället.

Text

Efter flera försök att ta körkort vände sig Gnosjöbon till Trafikverket med frågan om hur mycket det skulle kosta att köpa ett körkort.

Bild: TT

Annons

Efter många försök bestämde sig Gnosjöbon, som är i 45-årsåldern, för att vända sig till Trafikverket och undersöka möjligheten att köpa ett körkort. Enligt mannen var det inget mutförsök, utan bara en förfrågan om möjligheten fanns. På Trafikverket satt dock en handläggare som fick ta emot flera mejl från mannen som envist frågade om priset för ett körkort. Enligt Gnosjöbon riktade sig inte frågorna mot den enskilda handläggaren utan mot myndigheten men Jönköpings tingsrätt var av en annan åsikt. Rätten menade att eftersom Gnosjöbon har haft upprepad kontakt med samma handläggare så är det fastslaget att han försökt att muta handläggaren. Det faktum att mannen vid minst två tillfällen ertappats med att ha kört bil utan körkort innebär att mannen måste ha förstått vad som krävs för att få ett körkort i Sverige, skriver man i domen. Gnosjöbon döms till 60 dagsböter om 130 kronor för givande av muta.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan