Annons

Annons

Annons

Annons

Gnosjö

SMHI:s varning: Risk för plötslig ishalka i början av veckan

På måndag och tisdag gäller det att köra extra försiktigt på vägarna.

Då har nämligen SMHI utfärdat en varning för plötslig ishalka i stora delar av Jönköpings län.

SMHI flaggar för plötslig ishalka i nordvästra Götaland i början av veckan.

Bild: Robert Eriksson

Annons

Det är på söndagseftermiddagen som SMHI utfärdar en gul varning för plötslig ishalka i större delen av Svealand och nordvästra Götaland. Värnamo påverkas inte av varningen, medan de västra delarna av Vaggeryds kommun och Gnosjö kommun gör det.

Varningen gäller från klockan 21.00 på måndag till 08.00 på tisdag. Enligt SMHI kan ishalkan bland annat leda till förseningar och inställda avgångar inom buss-, tåg- och flygtrafiken och att trafiken generellt flyter på långsammare.

Annons

Annons

Gul varning är den lägsta graden i det nya varningssystemet. Varningen innebär ”väderutveckling som kan medföra konsekvenser för samhället, vissa risker för allmänheten samt vissa skador på egendom och miljö”, skriver SMHI på sin hemsida.

Fakta

Gul varning för plötslig ishalka

Regn rör sig österut och följs under sena måndagskvällen och natt mot tisdag av uppklarnande västerifrån. I samband med uppklarnande finns risk att våta vägar fryser på och ishalka som följd. Det kan leda till att trafiken går långsammare på grund av halka, begränsad framkomlighet på vägar på grund av trafikolyckor och risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

Källa: SMHI

Annons

Annons

Till toppen av sidan