Annons

Annons

Annons

Gnosjö

Gnosjö kommun vann stort matpris – igen: ”Det var en överraskning”

När kostchef Eldin M Salihovic och måltidsinspiratör Lyndon McLeod blev inbjudna till landshövdingen anade de att de skulle få diplom, men inte att de skulle vinna ”Det stora priset 2021”.

– Det var en överraskning och det känns fantastiskt roligt, säger Eldin M Salihovic.

Text

Kostchef Eldin M Salihovic och måltidsinspiratör Lyndon McLeod fick ta emot ”Det stora priset 2021” av landshövding Helena Jonsson, en av medlemmarna i Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi, som står bakom priset.

Annons

De senaste åren har Gnosjö kommun, vid ett flertal tillfällen, uppmärksammats för sitt arbete med måltider inom skola och äldreomsorg. På måndagen var det dags igen, då kostchef Eldin M Salihovic och måltidsinspiratör Lyndon McLeod bjöds in till landshövdingen Helena Jonssons residens i Jönköping. Där skulle Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi dela ut flera utmärkelser för ”enastående insatser inom småländsk och öländsk gastronomi”, som akademien själva beskriver det. Akademin är en ideell och politiskt obunden förening med en verksamhet som syftar till att ”främja gastronomiska värden och entreprenörskap utifrån regionens kulturella traditioner”.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan