Annons

Annons

Annons

Fotboll

Hett division 4-derby live på vn.se på fredag: ”Går alltid för tre poäng”

Forsheda IF tar på fredag kväll emot Värnamo Södra i fotbollsfyran. Det är en match som du kan se live på VN.se.

– Vi vill alltid vinna, säger Forshedas tränare Jonas Blomberg.

Text

Blåvita Forsheda IF och rödtröjade Värnamo Södra FF gör på fredag upp om poängen.

Bild: Christian Ahlin

Annons

Division 4 västra går in på slutspurten. Bara en handfull omgångar återstår att spela innan det är dags att summera 2021 års säsong. Gnosjö och Jönköpings BK kommer att göra upp om seriesegern. Bakom kämpar Forsheda och Värnamo Södra om att nå så bra placeringar som möjligt.

– Vi har siktet inställt på tredjeplatsen. Det är vårt mål. Det är ju bara enkelmöten och förlorar man en match och har en dålig dag kan det få en avgörande betydelse för hela säsongen, säger Jonas Blomberg, och fortsätter:

Annons

Annons

– Det är några skador hos oss och vi har även en spelare avstängd. Men vi går alltid för tre poäng. Det ska bli spännande med ett derby och jag tror på en rolig match.

Patrick Schellhas tränar Värnamo Södra.

– Det kommer säkert bli en jämn tillställning på fredag. Vi ligger intill varandra i tabellen. Jag tror på en bra match. Vi har några småskavanker som är lite orosmoln inför matchen, säger Värnamo Södras tränare, och fortsätter:

– Gnosjö och Jönköpings BK är de bästa lagen. Gnosjö åkte ur trean förra säsongen och JBK kvalade till trean förra året. Det är två bra lag. Jag tycker det är synd att det är en enkelserie. Man blir hårt straffad.

Efter sju spelade omgångar av sammanlagt elva ligger Värnamo Södra femma med elva poäng och Forsheda ligger på en sjätte plats med tio poäng. Toppduon Gnosjö och JBK står båda på 21 poäng när det återstår fyra omgångar att spela.

Matchen mellan Forsheda och Värnamo börjar klockan 19 på fredag kväll på Bollagården i Forsheda. Sändningen på VN.se börjar fem minuter innan matchstart.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan