Annons

Annons

Annons

Simning

Glädjebeskedet efter pandemin – nu öppnar äntligen simhallarna igen: ”Det betyder väldigt mycket”

Efter nästan ett halvår öppnar nu kommunens simhallar upp för allmänheten. Redan på fredag kan du simma igen, berättar Kent-Åke Svensson, som är sim- och sporthallschef i kommunen.
– Vi är väldigt glada, säger Kent-Åke Svensson.

Text

Nu öppnar kommunens simhallar upp för allmänheten.

Bild: Lars Dafgård, Stefan Fels

Annons

Nu slår simhallarna äntligen upp sina dörrar igen. Fredagen den 27 augusti börjar man ha öppet även för allmänheten. Det efter att man, på grund av coronapandemin, har haft stängt i nästan ett halvår.

– Vi stängde ju egentligen i början på november då. Skolan har har haft kvar sin verksamhet hela vårterminen med simundervisning. Så vi har haft fullt upp med det då dagtid. Men vi har inte haft öppet för allmänheten och på kvällarna och så, säger Kent-Åke Svensson.

Men det kommer man alltså ha från och med på fredag.

– Vi kommer ha samma ordinarie öppettider som vi haft tidigare. På fredag har vi öppet från 13:30 i Vaggeryd och 15:00 Skillingaryd. Sedan startar vi morgonbadet på onsdag nästan vecka.

Annons

– Om personalen upplever att det är väldigt mycket folk inne och upplever att man inte kan hålla avstånd då kan det bli så att man kan få be nya besökare att vänta i entrén tills någon går hem eller tills det lättar upp., säger Kent-Åke Svensson.

Bild: Stefan Fels

Annons

Man kommer inte att ha något utsatt maxantal av besökare i simhallarna, men personalen kommer att hålla koll så att det går att hålla ett säkert avstånd, förklarar Kent-Åke.

– Om personalen upplever att det är väldigt mycket folk inne och upplever att man inte kan hålla avstånd då kan det bli så att man kan få be nya besökare att vänta i entrén tills någon går hem eller tills det lättar upp.

Under våren och sommaren har man alltså enbart haft öppet för simundervisning för skolorna samt simskolan tre veckor under sommaren. En sommarsimskola som var väldigt uppskattad, säger Kent-Åke Svensson.

– Det var många barn som inte hade fått gå på simskola nu på hela våren så det var väldigt, både roligt och viktigt med sommarsimskolan inför sommar och semestrar.

Att få öppna upp för allmänheten igen, efter så många månader, säger Kent-Åke Svensson är väldigt roligt. Han beskriver att kommunens simhallar är en viktig samhällsfunktion. Inte bara för barn och ungdomar som ska lära sig simma utan även för motionssimmare och den sociala biten.

Annons

– Vi har väldigt många som ringer och undrar hur det blir. Det är många saknar det väldigt mycket, säger han och fortsätter:

Annons

– Många av våra besökare är motionssimmare och det är för många kanske den enda motionen de har på hela veckan. Och så det sociala med. Det är många som kommer hit och bara bastar, och i bastun löser man ju ofta alla världens problem. Så det betyder väldigt mycket för många och vi är glada att kunna välkomna besökarna igen.

Bild: Lars Dafgård

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan