Annons

Annons

Annons

Simning

I mål efter fyra mil – simmare möttes av applåder

Under veckan har Adam Svensson och Anders Carlsson anordnat och genomfört 40 kilometer sim camping runt Bolmsö. När de i torsdags kväll kom i mål fick de ett varmt mottagande.

Text

Tre trötta simmare kom i mål, bland dem arrangörerna Adam Svensson och Anders Carlsson.

Annons

Sim camping går ut på att simma med campingutrustning för att slå läger över natten och sedan simma vidare. Det är ett populärt koncept i England men i Sverige är det helt nytt. Adam Svensson och Anders Carlsson driver sim camping-företaget Safe Adventure.

Annons

Med på Bolmsö runt var förutom Adam och Anders två män till, varav en inte hade möjlighet att vara med hela vägen på grund av tidigare planer. Adam säger att allt har gått väldigt bra. Ingen skadade sig och allt flöt på.

Annons

Adam förklarar att upplägget var att de simmade två sträckor om dagen. Fyra kilometer på morgonen och fyra till framåt kvällen. Simningen gick i lugn takt med några minuters paus var femhundrade meter.

– När man är ute på sånt här så händer så häftiga grejer. Som när vi upptäckte en sten strax under ytan och som vi alla tre kunde pausa på. Där satt vi tre gummigubbar och käkade marsipan mitt ute i vattnen. Goa gubbar och fantastisk natur, livet kan ju inte bli bättre.

Genom en lokal Facebookgrupp delade de under hela resans gång information om var de planerade att stanna till, vilket många nappade på.

Vid målet bjöds simmarna på varm korv och bastubad.

– Vi är överväldigade av vilket engagemang vi möttes av. När vi gjorde så kallade strandhugg, alltså när vi gick upp på land hade folk förberett för oss. Vi fick bada bastu, det bjöds på korv och mycket mer.

När de äntligen efter fyra dagar och 40 kilometers simning nådde målet i Bolmsö hamn var mottagandet varm.

– När vi kom i mål så möttes vi av ett 15-tal applåderande Bolmsöbor som bjöd på prinsesstårta.

Enligt Adam gav utmaningen mersmak vilket kan ge chans för flera att haka på framöver.

– Jag ser gärna att vi gör det här igen nästa år. Gärna med fler som deltar, avslutar han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan