Annons

Annons

Annons

Simning

Vikingarna ska tillbaka i Vidöstern: ”Nu kör vi!”

Vansbrosimmet har beslutat att de ställer in i år också men Vidösternsimmet, Sveriges längsta i öppet vatten, har bestämt att de kör. Med de restriktioner som börjar gälla den 1 juni så klarar man av arrangemanget.

– Sjön är ju stor, konstaterar Christer Ringblom.

Text

Organisationen bakom Vidösternsimmet har beslutat att årets upplaga, det tionde på tio år. ”Nu kör vi”, säger Adam Svensson och Christer Ringblom.

Bild: Anette Wiik

Annons

Efter att regeringen meddelat att man kommer att börja att släppa på restriktionerna beslöt organisationen för Vidösternsimmet att det uppskjutna 10-årsjubileet kommer att genomföras i år, den 14 augusti närmare bestämt. Det innebär också att jubileumsloppet Viking Edition också blir av. För de 14 som är särskilt inbjudna till att delta i the Viking edition innebär det att de först simmar från Sundet i söder till Osudden och anländer lagom tills där ansluter till de som ska simma ordinarie Vidösternsimmet. Totalt cirka 42 kilometer, ett marathon i vatten helt enkelt som delvis kommer att ske i mörker.

Annons

Annons

– Det är magi i de där siffrorna, konstaterar Christer Ringblom.

I år blir det premiär för the Viking edition som är 42 kilometer långt... minst. ”43 kilometer låter ju inte lika magiskt”, konstaterar Adam Svensson och Christer Ringblom.

Bild: Anette Wiik

Förra året ställde man liksom många andra arrangörer in Vidösternsimmet. Enligt initiativtagaren Adam Svensson var det främsta skälet till det att man inte kunde erbjuda det lite festliga runt loppet.

– Vi vill ha den goa stämningen och det festliga i Sundet efter loppet och inte bara säga ”grattis, här har du din medalj och din våffla. Hej då”, säger Adam.

De ser inte några problem med att leva upp till eventuella restriktioner när simmarna väl är i sjön. Från och med den 1 juni gäller att 150 personer får delta i ett motionslopp.

– Sjön är ju stor, konstaterar Christer.

– Det stora utmaningen är logistiken i samband med start och målet, säger Adam.

Inför förra årets Vidösternsimmet hade rekordmånga anmält sig. I dagarna har de fått informationen om att loppet kommer att genomföras och för de utländska simmarna erbjuds alternativen att delta i år, skjuta upp till nästa år eller få pengarna tillbaka. Enligt Christer är det flera som redan har meddelat att de kommer.

Annons

– Den spontana reaktionen från många är ändå ”vad kul att ni gör detta”, säger Christer.

Om du är lite sugen på att simma +21 kilometer eller någon av de kortare distanserna ska du veta att det tåget inte har gått ännu. Fram till i början av augusti finns det möjlighet att anmäla sig.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan