Annons

Annons

Annons

Bor

Insändare
Insändare: Bygg inte vägen!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Christer Gallneby

Annons

Jag har bott precis vid väg 27 i 59 år och det vore skönt om vägen flyttades. Men inte till vilket pris som helst. Blir det så dåligt för Rona, Drömminge och Voxtorp så bygg inte. Jag har varit med i styrelsen för vägföreningen i Bor i många år. Vi fick tre förslag att ta ställning till och vi förordade ett alternativ längre från Bor med en påfart/utfart bortanför Brostugan. Vi har fått acceptera att det blev ett annat förslag, men nu har man gjort det förslaget till en katastrof, miljömässigt, trafikmässigt och tidsmässigt.

Annons

Annons

En anledning till att man bygger förbifarten är att man inte vill ha 30 km/tim på kust till kustvägen står det i trafikverkets beskrivning. Men om man bygger en 2+1 och har påfarten där det är tänkt nu så blir det en längre sträcka med 30 km/tim än var det är nu. Där det är 1 fil kommer du inte att komma om Epa traktorer och mopedbilar som trafikerar sträckan. Dessa långsamma fordon kommer dessutom öka då man tar bort möjligheten att använda buss för boende i Rona, Drömminge och Voxtorp (t ex gymnasieelever). Annars måste man bygga en 2+2 väg. Varför bygga en ny påfart/utfart till Bor där det aldrig har funnits en väg ens? Varför inte använda den sträckning som 27:an har idag som en naturlig påfart/utfart bortanför Brostugan?

På detta sätt så skulle förbifarten bli snabbare för de som bara ska förbi Bor. För boende i Drömminge, Rona och Voxtorp så skulle bussen fortfarande vara tillgänglig. Alla boende i Bor med Epa-traktorer och mopedbilar skulle använda ”gamla ” 27:an fram till Brostugan. Man ändrar inte på byråkrater. De backar aldrig och erkänner att de haft fel. Det går prestige i det. Vänta 5-10 år så kanske det är ny personal som inte anser att prestige är viktigare än att behålla en dålig lösning. Om detta är det bästa vi kan få nu, ska det inte byggas. Byggs det så här nu får vi leva med det i överskådlig framtid. Det här ska vi leva med i många år så det måste bli bra för alla.

Annons

Michael Carlsson

LÄS MER: Så här ska nya 27:an dras förbi Bor

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan